Поводом 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви, најављујемо други дио акције даривања крви у организацији Савеза друштава добровољних давалаца крви РС,  Друштва из Лакташа и Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.  Акција ће се одржати 9. јуна у Дому Здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи између 9 и 14 часова. Манифестација под називом  „ Племенитост и хуманост у нама“ започела је  28. априла, а завршава се 14. јуна.


Датум 14. јуни обиљежава се као Свјетски дан добровољних давалаца крви, дан када се слави хумани чин даривања крви. Тим поводом широм свијета организују се различите активности којима се популарише даривање крви и истиче потреба за залихама крви, као и велики допринос који добровољни даваоци крви дају.
Обиљежавање 14. јуна као Свјетског дана добровољних давалаца установила је Свјетска здравствена организација, на рођендан Карла Ландштајнера, Нобеловца и творца система крвних група.   
Овом приликом захваљујемо се свим добровољним даваоцима крви на њиховој доброти и хуманости, уз најљепше жеље и честитке.