Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

СТАЈИЋИ У ПРВОЈ ОВОГОДИШЊОЈ АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

У невесињској Служби за трансфузијску медицину данас је проведена прва овогодишња акција добровољног даривања крви. Драгоцјену течност дало је седам чланова породице Стајић.
Опширније

ГАТАЧКИ МАТУРАНТИ И ПРОФЕСОРИ У НЕВЕСИЊУ ДАРОВАЛИ ДРАГОЦЈЕНУ ТЕЧНОСТ

Матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ данас су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу.
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА – РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.
Опширније

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

ЛАКТАШАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

Резултати последње овогодишње акције Друштва добровољних даваоца крви Лакташи, стижу као охрабрујуће вијести, бар кад је у питању хуманост. Лакташани су и овај пут положили испит хуманости, дарујући течност која живот значи, у последњој овогодишњој акцији даривања крви, која је одржана у два наврата, 25. и 28. децембра, 2020. године.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња је 21. септембра 2017. године организовало традиционалну акцију даривања крви, поводом славе општине и Дана друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“- Мале Госпојине.
Овој успјешној акцији осим чланова из Љубиња и чланова Актива Берковићи, прикључили су се и сарадници из Требиња, Гацка, Бијељине, Модриче и Никшића.
Укупно је прегледано 99 добровољаца, а њих 88 осјећало се задовољно и испуњено након овог хуманог чина, јер је крв најдрагоцјеније што човјек може дати човјеку.


ljubinje akcija sept 8
Поводом ове манифестације, начелник општине Дарко Крунић, замјеник начелника Марко Гордић и предсједница Скупштине Општине Перса Климента, одржали су традиционални пријем у кабинету начелника. Свечаном пријему присуствовала је министрица Министарства управе и локалне самоуправе, Лејла Решић, предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, Миро Анђелић и пристигли предсједници Управног одбора Савеза друштава добровољних давалаца крви РС, те делегатски представници из Републике Црне Горе.

Поздрављајући уважене госте, начелник Крунић је рекао, да је даривање крви најљепши и најхуманији начин помагања другима, те је додао како ће општина Љубиње и даље помагати све акције даривања крви које организује ово Друштво. Разговарало се и о разлозима оснивања Савеза, о информисању и едукацији јавности за развијање свијести о култури даривања крви као и неопходне подршке Савезу од стране социјалних партнера и осталих релевантних установа и организација, што је у складу са свим важећим документима и законима из области сигурне крви.
ljubinje akcija sept 9
Захваљујући на лијепом пријему предсједник Савеза је подсјетио, да је свака капљица дароване крви, за добробит свих којима је потребна. „Бити добровољни давалац крви данас представља и обавезу и привилегију, јер никад се не зна кад крв може затребати нама и нашим најмилијим. Како се квалитет и сигурност крви базира на адекватном и сталном броју сигурних добровољних давалаца, добровољно и неплаћено давалаштво крви из ниско ризичних група, свакако треба да представља доминантан облик снабдијевања крвљу и крвним састојцима у односу на породичне даваоце крви“. – додао је предсједник Анђелић

Друштво добровољних давалаца крви из Љубиња овим путем захваљује се свима који су на било који начин помогли реализацију ове свечане активности, посебно истичући велики допринос Општине Љубиње, Општине Берковићи и Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске.

Активности Савеза у 2021. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube