Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви. Акцију је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске из Бањалуке.

Позиву на акцију даривања крви одазвало се укупно 123 даваоца, а након обављеног љекарског прегледа прикупљена је 101 доза крви.
Крв је незамјењива течност која спашава животе. Не постоји умјетна крв без обзира на сва чуда модерне технологије и медицине. Без крви и њених састојака многи болесници не би преживјели. Зато редовни добровољни даваоци крви чине окосницу безбједног и одрживог система у снадбијевању крвљу. Њих мотивише љубав према човјеку, осјећај моралне обавезе и друштвене одговорности.
На подручју општине Лакташи има пуно добровољних давалаца крви, али многи дају крв по потреби и на позив за познатог примаоца. Многи обољели грађани који се лијече у бањалучким болницама, а долазе из различитих градова и општина Републике Српске обраћају се за помоћ лакташком Удружењу.„Сви ми који се бавимо овом дјелатности не смијемо дозволити да се угрози досадашњи тренд прикупљања крви, а то значи да све трансфузиолошке службе у Републици Српској у сваком тренутку имају довољне количине крви на располагању за лијечење обољелих. Дакле да крв чека пацијента, а не пацијент крв. У том смислу најљепше се захваљујемо свима који су на било који начин помогли реализацију редовне годишње акције даривања крви. Слиједећу акцију даривања крви планирамо за 27. децембар 2019. године и очекујемо још бољи одзив,“ – рекли су из Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“.

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube