Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...
joomla image gallery

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

 Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.

Мирјана Пушац, предсједница Актива, рекла ја да се за акцију пријавило 80 добровољаца, а да су прикупили 63 јединице крви, што је врло значајно.

„Укупно 17 активиста који су дошли, нису били у стању да дају крв, док ће једна група колега учествовати на акцији даривања крви у организацији Савеза друштава добровољних давалаца крви РС, поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви“навела је она.

Шеф службе за прикупљање крви Завода за трансфузијску медицину Републике Српске примаријус др Веселка Ћејић, изјавила је не скривајући задовољство, да је више него задовољна великим одзивом запослених у Заводу и њиховом спремношћу да дарују крв. Ово је била још једна акција, којом запослени у Заводу, потврђују своју друштвену одговорност и дају конкретан допринос потребама друштвене заједнице.

Др Ћејић позвала је и друге да слиједе примјер Завода, да организују овакве хумане активности путем којих ће се омогућити правовремена помоћ онима којима је она најпотребнија, јер ће ваша доза ове драгоцјене течности управо спасити нечији живот.  

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube