У данашњој акцији добровољног давања крви у Вишеграду прикупљена је 71 доза за потребе болница у Републици Српској и Србији.

Акцију су организовали Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ и Актив добровољних давалаца „ХЕ на Дрини“, у сарадњи са Службом за трансфузију крви у Фочи.

Предсједник Удружења „Стара Херцеговина“ Перо Крстић изјавио је новинарима да је повод одржавања акције давања крви обиљежавање 15 година постојања Савеза друштва добровољних давалаца крви Републике Српске и Удружења „Стара Херцеговина“, додајући да је око 130 давалаца из Српске и Србије учествовало у акцији, а 71 је могао дати крв.

Крстић је навео да је ово трећа акција коју организују током пандемије вируса корона, те да су прије 15 дана у оквиру првог дијела акције давања крви прикупили 25 доза ове драгоцјене течности.

Предсједник Савеза друштава Добровољних давалаца Републике Српске Миро Анђелић истакао је да је Савез поносан на све чланове јер у вријеме пандемије вируса корона ниједан људски живот није изгубљен због недостатка крви.

Шеф Службе трансфузијске медицине у Фочи Сенка Милић похвалила је организацију ове акције.

Покровитељ акције добровољног давања крви је општина Вишеград.

Извор: СРНА