Поводом обиљежавања 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви, Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Удружење добровољних давалаца крви „Града Бањалуке“ организују вишедневну акцију добровољног даривања крви.
Акција се одржава у просторијама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, од 01.06. до 11.06. у периоду од 7 до 14 часова. При посјети Заводу, потребно је понијети личну карту, пасош или возачку дозволу, уз поштовање епидемиолошких мјера.
Вишедневна акција добровољног даривања крви биће окончана дружењем на Тргу Крајине Бањалука 11.06.2021. године између 10 и 13 часова.
У част Свјетског дана давалаца крви - 14. јуна, позивамо све грађане да нам се придруже у петак на Тргу Крајине, гдје ћемо се дружити и са многим јавним личностима, које промовишу здрав живот, и који су амбасадори хуманости прије свега.
Хуманост подразумијева бригу према људима који нису у могућности да задовоље своје основне људске потребе, а кад је у питању људски живот, не постоји већа мјера за “чосјтво” од оне која се крвљу мјери. Дарујте крв, спасите живот! Није битно коме, битно је да успијемо!