Друштво добровољних давалаца крви “Љубиње” је у суботу, 20. септембра, поводом дана Друштва и крсне славе Општине Љубиње (Мала Госпојина), организовало традиционалну акцију добровољног даривања крви.

darivanje-krvi-ljubinje2013
   
Осим чланова љубињског друштва и Актива Берковићи, акцију су увеличали активисти из Требиња, Бијељине и Модриче, као и гости из Билеће и Белих Вода.

Акција је организована у Дому здравља Љубиње и од 70 пријављених даваоца 56 је даровало драгоцјену течност.

- Једна од наших свакодневних активности (мотивисање становништва за добровољно даривање крви) уродила је плодом и са задовољством истичемо да смо на овој акцији имали 10 даваоца који су први пут даровали крв, – кажу из овог љубињског друштва.

Акцији даривања крви је присуствовао и предсједник Савеза друштава добровољних даваоца крви Републике Српске Миро Анђелић, као и Предсједник Скупштине Савеза ДДДК РС Славко Јефтић и Подпредсједник Управног одбора Савеза ДДДК РС Владо Симић.

Послије акције даривања крви, а уз помоћ општине Љубиње и донатора, људи добре воље и великог срца, организован је захвални ручак, као и пригодан програм који су као допринос овој хуманитарној акцији припремили чланови Фолклорног друштва “Љубиње”.

Уручена су признања и захвалнице даваоцима, као и свима онима који су помогли организовање акције.

Преузето са портала "Моја Херцеговина"