HE-na-Drini-daju-krv 2014 

ВИШЕГРАД – Актив добровољних давалаца крви Зависног предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград, који дјелује у оквиру Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина, окупља 52 активна даваоца драгоцјене течности и спада у један од најактивнијих на простору Републике Српске.

По ријечима предсједника Актива, Горана Божића, у 2013. години су кроз редовне акције, као и намјенске позиве, за потребе Завода за трансфузијску медицину Српске-трансфузија у Фочанској болници, даривали 112 доза или 43 литра крви, која је била од животног значаја за бројне пацијенте.

– Актив има одличну сарадњу и са даваоцима крви широм Републике Српске, Србије и Црне Горе. Тако су на наш позив даваоци из Бањалучке „Електрокрајине“ и „Галенике“ из Земуна по два пута обезбједили крв за наше болесне суграђане, а за три пацијента из Вишеграда, који су оперисали срце на клиници у Тузли, крв су обезбједиле колеге даваоци из Угљевика, истиче Божић.

Уз поруку „Дарујмо крв и уљепшајмо себи дан, а другима спасимо живот“, Божић је апеловао на вишеграђане, старости од 18 до 65 година, да се прикључе у хуманитарну мисију добровољног даривања крви, јер је све већи број грађана којима је драгоцјена течност неопходна.

 Преузето са портала "058.ba"