stara hercegovina 2013 1
НЕНАД МИРКОВИЋ ПРЕДСЈЕДНИМК СКУПШТИНЕ, А ПЕРО КРСТИЋ УПРАВНОГ ОДБОРА

 Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ окупља близу 170 активних чланова, од којих су већина вишеструки даваоци, речено је на редовној изборној Скупштини Друштва, одржаној јуче у Вишеграду, на којој је за новог предсједника Скупштине изабран Ненад Мирковић. Он је најавио активности на подмлађивању чланства и активирању рада актива у сусједним општинама.

 По ријечима досадашњег предсједника Мирка Војновића чланови овог Друштва су у протеклој години даривали близу 350 доза крви за потребе Клиничко-болничког центра у Фочи, исказујући тиме истинску хуманост и помоћ болесницима, кад је то најпотребније.

 Он је подсјетио да Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ од 2004. године дјелује на подручју Вишеграда, Рудог, Новог Горажда, Чајнича, Рогатице и Фоче, али да је најбројније чланство у Вишеграду, те да је најактивнији Актив у предузећу „Хидроелектране на Дрини“.

stara hercegovina 2013 2

 На Скупштини је изабран и нови Управни одбор од девет чланова. Предсједник је Перо Крстић, подпредсједник Бране Шимшић, секретар Јелена Симеуновић, а чланови Мирко Војновић, Стефан Крсмановић, Божо Андрић, Љубиша Зеленовић, Огњен Марковић и Саво Савић.  

Преузето са портала "Општина Вишеград"