Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Davanje-krvi

ВИШЕГРАД – У Вишеграду је организована акција добровољног давања крви током које су прикупљене 22 дозе драгоцјене течности.

Шеф Службе трансфузијске медицине из Фоче Сенка Милић каже да је акција била успјешна.

„Прикупили смо 22 дозе крви, а од тога доминира крвна група `А` што је и најчешћа крвна група која се користи. Осим Вишеграђана, у кцији су учествовали и активи давалаца Бањалуке, Ужица и Никшића“, рекла је Милићева.

Опширније...

Davaoci-krvi-u-Visegradu-2014
ХУМАНИСТИ ПРВОГ РЕДА

ВИШЕГРАД – У Вишеградском Дому здравља 26. априла Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ организовало је традиционалну прољећну акцију даривања крви за потребе регионалне Болнице у Фочи.

По ријечима предсједника Друштва, Пера Крстића, уз 20 даваоца из Вишеграда, у овој акцији учествовало је 20 добровољних давалаца крви из Ужица, осам је дошло из Бања Луке, пет из Модриче и четири из Никшића.

Опширније...

slika kapljica krviДруштво добровољних давалаца крви "Стара Херцеговина" из Вишеграда, организује традиционалну акцију прикупљања крви која ће се одржати дана 26.04.2014. године у просторијама Дома здравља у Вишеграду, са почетком у 09 часова и трајаће до 12 часова.

Овом приликом позивамо све људе добре воље да се одазову овој хуманој акцији.


Програм акције:

 

  • 09 - 12 ч           акција добровољног даривања крви у Дому здравља у Вишеграду
  • 12:30 -14 ч       вожња бродом по ријеци Дрини
  • од 15:30 ч        ручак за све учеснике акције

                                                                           Предсједник Друштва     

                                                                             Перо Крстић с.р        

 

HE-na-Drini-daju-krv 2014 

ВИШЕГРАД – Актив добровољних давалаца крви Зависног предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Вишеград, који дјелује у оквиру Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина, окупља 52 активна даваоца драгоцјене течности и спада у један од најактивнијих на простору Републике Српске.

По ријечима предсједника Актива, Горана Божића, у 2013. години су кроз редовне акције, као и намјенске позиве, за потребе Завода за трансфузијску медицину Српске-трансфузија у Фочанској болници, даривали 112 доза или 43 литра крви, која је била од животног значаја за бројне пацијенте.

Опширније...

stara hercegovina 2013 1
НЕНАД МИРКОВИЋ ПРЕДСЈЕДНИМК СКУПШТИНЕ, А ПЕРО КРСТИЋ УПРАВНОГ ОДБОРА

 Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ окупља близу 170 активних чланова, од којих су већина вишеструки даваоци, речено је на редовној изборној Скупштини Друштва, одржаној јуче у Вишеграду, на којој је за новог предсједника Скупштине изабран Ненад Мирковић. Он је најавио активности на подмлађивању чланства и активирању рада актива у сусједним општинама.

 По ријечима досадашњег предсједника Мирка Војновића чланови овог Друштва су у протеклој години даривали близу 350 доза крви за потребе Клиничко-болничког центра у Фочи, исказујући тиме истинску хуманост и помоћ болесницима, кад је то најпотребније.

Опширније...

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube