Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

ЉУБИЊЦИ ДАРОВАЛИ КРВ У НЕВЕСИЊУ

Чланови Удружења добровољних давалаца крви „Љубиње“ из Љубиња јуче су даровали крв у Служби за трансфузију у Невесињу. У акцији, коју Љубињци већ традиционално организују поводом крсне славе невесињске Болнице, Св. Василија Острошког, прикупљено је 13 доза драгоцјене течности.
Опширније

Мајевчани даровали драгоцјену течност

У Лопарама је данас организована добровољна акција даривања крви у организацији Дома здраве ове мајевичке општине, Удружења Добровољних даваоца крви Лопара,
Опширније

Запослени Завода „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука даривали крв

Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.
Oпширније...

Одржана традиционална акција даривања крви у Равном

У организацији Друштва добровољних давалаца крви „Љубиње“ и Трансфузијског центра СКБ Мостар, 13. фебруара 2020. године организована је још једна традиционална акција добровољног даривања крви.
Oпширније...

Хуманиста из Бијељине: Даривао више од 100 литара крв

Празници у многима од нас пробуде хуманост, али међу нама има и оних који своје хумане мисије спроводе непрекидно деценијама. Велики хуманиста Жико Тодоровић из Бијељине је онима којима је најпотребније даровао више од 100 литара крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

darivanje krvi2БИЈЕЉИНА, 2. АВГУСТА /СРНА/ - Чланови Друштва добровољног даривања крви "Здравље" Бијељина прикупили су у тродневној акцији преко 100 доза крви, рекао је Срни предсједник Друштва Владо Симић.

Осим давалаца овог друштва, крв су даривали и грађани који су се раније пријавили на позив ДДДК "Здравље", али и чланови других друштава из Србије и Републике Српске.

Опширније...

ddk6У част Светог великомученика Пантелејмона Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ из Бијељине  организује акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована дана 01.08.2015. године (субота) у времену од 08,00 до 13,00 часова.у хотелу ,,Свети Стефан“ у Дворовима

Опширније...

grad bijeljinaНа свечаној сједници Скупштине града Бијељина синоћ су, поводом 24. септембра - Дана града, уручена многобројна признања појединцима и предузећима заслужнима за развој и просперитет Бијељине.

Прије уручења награда и одликовања, присутним одборницима и гостима из јавног, политичког и културног живота из Републике Српске, као и гостима из Србије и Хрватске, обратили су се предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Честитке поводом Дана града, Бијељини су упутили предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Српске Игор Радојичић, те многобројни други угледни гости.

Златну медаљу "Кнез Иво од Семберије", која се традиционално додјељује поводом Дана града, добило је предузеће "Орао" из Бијељине које је дало изузетан допринос индустријском развоју града. "Орао" је акционарско друштво за производњу и ремонт, гигант у машинској индустрији и једини су у региону у области ваздухопловне технике.

Градски одборник Владо Симић добитник је златне медаље, а он је награђен за дугогодишњи рад и изузетан допринос у области друштвеног, политичког, хуманог и спортског рада у граду.

Златном медаљом награђено је Друштво добровољних давалаца крви "Здравље", а Повељом града, као највишим признањем, постхумно је награђен Ђојо Арсеновић, универзитетски професор и један од оснивача Српске демократске странке у Бијељини. Међу скоро стотину удружења у граду, Удружење ампутираца је једино које је ове године награђено сребрном значком града.

У оквиру обиљежавања Дана града, отворена је изложба "Родољуб Чолаковић Роћко – 30 година након смрти".

Делегација града Бијељине, одборници у Скупштини града, посланици у Народној скупштини Републике Српске, борци и чланови СУБНОР-а, те многобројни други грађани, положили су пред почетак сједнице Скупштине вијенце и цвијеће на споменик погинулим борцима у претходном одбрамбено-отаџбинском рату.

Преузето са портала "ekapija"

 

 

 

Активности Савеза у 2020. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube