Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

ddk6У част Светог великомученика Пантелејмона Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ из Бијељине  организује акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована дана 01.08.2015. године (субота) у времену од 08,00 до 13,00 часова.у хотелу ,,Свети Стефан“ у Дворовима

Опширније...

grad bijeljinaНа свечаној сједници Скупштине града Бијељина синоћ су, поводом 24. септембра - Дана града, уручена многобројна признања појединцима и предузећима заслужнима за развој и просперитет Бијељине.

Прије уручења награда и одликовања, присутним одборницима и гостима из јавног, политичког и културног живота из Републике Српске, као и гостима из Србије и Хрватске, обратили су се предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Честитке поводом Дана града, Бијељини су упутили предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Српске Игор Радојичић, те многобројни други угледни гости.

Златну медаљу "Кнез Иво од Семберије", која се традиционално додјељује поводом Дана града, добило је предузеће "Орао" из Бијељине које је дало изузетан допринос индустријском развоју града. "Орао" је акционарско друштво за производњу и ремонт, гигант у машинској индустрији и једини су у региону у области ваздухопловне технике.

Градски одборник Владо Симић добитник је златне медаље, а он је награђен за дугогодишњи рад и изузетан допринос у области друштвеног, политичког, хуманог и спортског рада у граду.

Златном медаљом награђено је Друштво добровољних давалаца крви "Здравље", а Повељом града, као највишим признањем, постхумно је награђен Ђојо Арсеновић, универзитетски професор и један од оснивача Српске демократске странке у Бијељини. Међу скоро стотину удружења у граду, Удружење ампутираца је једино које је ове године награђено сребрном значком града.

У оквиру обиљежавања Дана града, отворена је изложба "Родољуб Чолаковић Роћко – 30 година након смрти".

Делегација града Бијељине, одборници у Скупштини града, посланици у Народној скупштини Републике Српске, борци и чланови СУБНОР-а, те многобројни други грађани, положили су пред почетак сједнице Скупштине вијенце и цвијеће на споменик погинулим борцима у претходном одбрамбено-отаџбинском рату.

Преузето са портала "ekapija"

 

 

 

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube