Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Одржана прва акција добровољног даривања крви у Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ Бањалукa

Изузетно нам је задовољство да истакнемо одличну реализацију акције добровољног даривања крви у организацији недавно основаног Актива добровољних давалаца крви Завода „Др Мирослав Зотовић“ из Бањалуке.
Опширније

ХО СРЦЕМ ЗА МОДРИЧУ УЧЕСТВОВАЛА НА АКЦИЈИ ДАРИВАЊА КРВИ

Чланови ХО “Срцем за Модричу” учествују на скоро свим акцијама добровољног даривања крви која се организују на подручју наше општине. Стога организатори нас не обавјештавају или позивају појединачно већ то достављају на нашу организацију јер знају да ће се увијек неко одазвати од нашег чланства.
Опширније

Одржана акција добровољног даривања крви у склопу обиљежавања Дана општине Лакташи

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Oпширније...

За будућност добровољног давалаштва крви у Требињу не треба бринути

Поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви данас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић примио чланове требињског Удружења добровољних давалца крви и удружења побратима из Србије и Црне Горе.
Oпширније...

ОБИЉЕЖЕН 14. ЈУНИ СВЈЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.У Лакташима је у петак 14. јуна 2019. године поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви, одржана савезна акција даривања крви у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске.
Опширније

ОДРЖАНА РЕДОВНА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ЛАКТАШИМА

Лакташи – У ЈЗУ Дом здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи у петак 27. септембра 2019. године, одржана је трећа годишња акција даривања крви.
Опширније

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Позивамо Вас да будете дио хуманитарне акције добровољног даривања крви у организацији ДДДК ''Здравље'' из  Бијељине и Савеза ДДДК РС,  у поводу крсне славе Града Бијељина Светог великомученика Пантелејмона .
Акција ће се одржати 5. августа  у дому за културу Дворови, између 8 и 13 часова.
Надамо се да ћете се великодушно одазвати овом позиву иако је сезона годишњих одмора и да ћете наћи вријеме како бисте били дио акције у спашавању оних који су у потреби.
Управо у овом периоду потребе за златном течношћу су још израженије, с обзиром на појачану фреквенцију саобраћаја, како страних тако и домаћих туриста који траже скровиште од ових алармантних климатских услова.
Колико се овој акцији придаје значај, евидентно је из понуђене локацијe која је на услузи онима који и квалитетом и квантитетом доприносе успјешности очувања сваког људског живота.
Унапријед Вам хвала и срдачно Вас поздрављамо у нади да ћемо се дружити у наведеном термину, на обострано задовољство, а посебну захвалност  у срцу ћете осјетити ако сте спасили један људски живот.

Позиву на традиционалну вишедневну акцију даривања крви мод мотом „ Даруј крв, спаси живот“ коју је организовало бијељинско Друштво добровољних давалаца крви од 26. априла до 6. маја у просторијама трансфузијске службе у Бијељини, одазвало се преко 140 потенцијалних добровољних давалаца.

Опширније...

Бијељинац Жико Тодоровић до сада је преко 230 пута дао крв и тиме стекао статус рекоредера, не само код нас већ и у региону. Све је почело давне 1974-е године када је Жико имао 18 година и случајно сазнао да се у бијељинској болници организује акција добровољног давања крви. Вођен жељом и хуманошћу, отишао је и први пут дао крв. Од тада до данас, дао је преко 100 литара ове драгоцјене течности.

Опширније...


У част Св. великомученика Пантелејмона, ДДДК „Здравље“ организовало је акцију добровољног давања крви. У овој хуманој акцији учествовали су не само чланови удружења Здравље, него и њихови  пријатељи, из цијеле РС и Србије.За један дан успјели су да прикупе око 100 доза крви.

 

Друштво добровољних давалаца крви "Здравље" из Бијељине у сарадњи са трансфузиолошком службом, а  у поводу Светог великомученика Пантелејмона, организује акцију добровољног даривања крви.
Акција се реализује у суботу, 06. августа 2016. године у просторијама Дома културе Дворови, у временском периоду од 08,00 до 13,00 часова.
Као организатори, позивамо све људе добре воље који су спремни и у могућности, да се придруже нашој акцији добровољног даривања крви.
Напомена:
За добровољне даваоце крви који немају властити превоз, а желе дати крв, предвиђено је окупљање у просторијама ДДДК "Здравље" ради организованог одласка у времену од 07,00 до 07,30 часова."

ddkzdravlje2015 1Бијељина - На акцију коју је у петак 11. децембра организовало Друштво добровољних давалаца крви "Здравље" из Бијељине, одазвало се 82. хуманиста.
Предсједник ДДДК "Здравље", Владе Симић је истакао да током године ово Друштво прикупи око 400 доза крви.
- Задовољство ми је што се у рад овог Друштва укључује све већи број људи, а посебно младих који због смјене генерација треба да наставе рад - рекао је Симић.
Станислав Петровић, који је дуже од 20 година добровољни давалац крви, одазива се на сваку организовану акцију, али и појединачни позив за помоћ. Он поручује да нема веће радости од чињенице да је можда некоме спасио живот.

Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ организовало је 22. априла већ традиционалну годишњу акцију добровољног давања крви у Трансфузиолошкој служби  Бијељина. Акција је била намјењена како за чланове овог Удружења, тако и за самосталне даваоце крви који су се одлучили да баш данас дарују  своју течност која живот значи .
ОПШИРНИЈЕ У ПРИЛОГУ ТВ СЛОБОМИР.

darivanje krvi2БИЈЕЉИНА, 2. АВГУСТА /СРНА/ - Чланови Друштва добровољног даривања крви "Здравље" Бијељина прикупили су у тродневној акцији преко 100 доза крви, рекао је Срни предсједник Друштва Владо Симић.

Осим давалаца овог друштва, крв су даривали и грађани који су се раније пријавили на позив ДДДК "Здравље", али и чланови других друштава из Србије и Републике Српске.

Опширније...

Активности Савеза у 2019. помогли

 

 

 

 

 

hetnobgd150px
Хидроелектране на Требишњици

 

elta hd1

 

LogoAndjelicX

 

motelkonak
logo laktasi 

 

 

 

 

rtrs logo

 

 

КОЛЕКТОР ЦЦЛ д.о.о
Лакташи

 

 

 

Новинска агенција
Глас Српске

 

 

Независне новине
"Studio 078"
Лакташи 
euroexpress

 nova oprma logo

 

 

   

Видео прилози на YouTube