Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Данас је у Модричи реализована велика акција даривања крви у којој је учествовало четрнаест друштава из земље, те гости из Србије и Црне Горе.
Акцији се одазвало 135 давалаца а прикупљено је 115 јединица крви.
Организатори су били ДДДК Рафинерија уља Модрича ( домаћин акције), Савез добровољних давалаца крви Републике Српске и Служба трансфузиологије крви Добој.


Иначе, Савез добровољних давалаца крви Републике Српске чине једанаест друштава.
Акција је трајала од 09,00 до 14,00 часова и реализована је у просторијама дискотеке Холивоод у Модричи, а након тога уприличен је заједнички ручак за све учеснике акције. Током ручка додијељене су захвалнице друштвима и истакнутим даваоцима крви.
Поред ДДДК Рафинерија уља Модрича, које је било домаћим акције, учешће су узели и чланови друштава из Бања Луке, Лакташа, Брода, Лопара, Бијељине, Љубиња, Требиња, Вишеграда и Рафинерије нафте Брод, те из Србије, “Галеника” Земун, Апатин и Јагодина, а из Црне Горе друштво давалаца крви из Никшића.
Из модриче су се акцији одазвали и многи грађани, самостално, а ту су опет били и чланови Хуманитарне организације “Срцем за Модричу” који редовно учествују у оваквим акцијама.
Током додјеле захвалница, Боро Бијелић, такође редовни давалац крви, обратио се присутнима и том приликом истакао је да модричко удружење је једно од најактивнијих у Републици Српској.
Модрича се још једном показала и доказала да је успјешан организатор и оваквих хуманих акција.


Извор: MODRICAINFO.COM

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube