Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

МОДРИЧА – У акцији добровољног давања крви у насељу Милошевац, код Модриче, данас је прикупљено 48 доза крви.
Трансфузиолог у Служби за трансфузију Опште болнице “Свети апостол Лука” Добој Јелена Мастиловић рекла је да заједничкој акцији Мјесне заједнице Милошевац и Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича одазвао 51 давалац од којих три нису испунила услове за безбједно давање крви.


– Задовољни смо организацијом акције и дозама крви прикупљеним за потребе Опште болнице у Добоју – изјавила је Срни Мастиловићева.
Она је нагласила да су међу давоцима двије особе која су први пут дали крв, као и два даваоца којима је данашње давање четрдесето.
Мастиловићева је истакла да су залихе крви у Служби за трансфузију у болници Добој добре.
– Сарадња са активима добровољних давалаца крви, организацијама Црвеног крста и другим владиним и невладиним оргнизацијама у општинама регије Добој је добра и до сада нисмо имали тешкоћа у обезјеђивању довољних количина крви за несметан рад – нагласила је Мастиловићева.
Предсједник Мјесне заједнице Милошевац Рајко Брадашевић рекао је да је интересовање за акцију велико и да ће акција постати традиционална.
Предсједник Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича Славко Јефтић истакао је да је са данашњом, трећеом зајендичком акцијом, одржаном у Милошевцу прикупљено више од 150 доза крви.
– Годишње чланови овог друштва учествују на четири акције дајући више од 250 доза крви – рекао је Јефтић.

Извор: СРНА

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube