petar matic mkemoriamПредсједник Надзорног одбора Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске Петар Матић из Бијељине, преминуо је дана 02.08.2015. године у 59-ој години живота, након дуже и тешке болести. Петар је оставио дубок и неизбрисив траг у нашим срцима и срцима свих који су га познавали. Био је досљедан у спровођењу идеје о добровољном давалаштву крви. Оснивач је ДДДК „Здравље“ из Бијељине и асоцијације УДДК Србије, Црне Горе и Републике Српске и њихов предсједник све док га болест није спријечила да се тим активно бави.



У свом животу је крв даровао 101 пут. Добитник је многобројних награда и признања, а нека од њих су: златна значка општине Бијељина, бронзана, сребрена и златна значка ДДДК „Здравље“  за даровану крв и изузетан допринос у развоју добровољног давалаштва крви, медаља „Филип Вишњић“ града Бијељине, одликовање Савеза ДДДК РС за 101 даровану дозу крви и повеље за животно дјело асоцијације  УДДК Републике Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Нама је оставио у обавезу, да својим радом и одрицањем наставимо тамо гдје је он стао. Наравно да неће бити лако, али ће добровољни даваоци крви и сви људи добре воље знати цијенити лик и дјело Петра Матића.

Још једном Петре, хвала ти за све што си пружио Савезу и нека ти је вјечна слава.