Актив добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ Бањалука, јуче је организовао трећу акцију добровољног давања крви запослених ове установе.

Мирјана Пушац, предсједница Актива, рекла ја да се за акцију пријавило 80 добровољаца, а да су прикупили 63 јединице крви, што је врло значајно.

„Укупно 17 активиста који су дошли, нису били у стању да дају крв, док ће једна група колега учествовати на акцији даривања крви у организацији Савеза друштава добровољних давалаца крви РС, поводом обиљежавања Свјетског дана давалаца крви“навела је она.

Шеф службе за прикупљање крви Завода за трансфузијску медицину Републике Српске примаријус др Веселка Ћејић, изјавила је не скривајући задовољство, да је више него задовољна великим одзивом запослених у Заводу и њиховом спремношћу да дарују крв. Ово је била још једна акција, којом запослени у Заводу, потврђују своју друштвену одговорност и дају конкретан допринос потребама друштвене заједнице.

Др Ћејић позвала је и друге да слиједе примјер Завода, да организују овакве хумане активности путем којих ће се омогућити правовремена помоћ онима којима је она најпотребнија, јер ће ваша доза ове драгоцјене течности управо спасити нечији живот.