Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У поводу славе града Светог Пантелејмона ДДДК “Здравље” из Бијељине организовало је традиционалну акцију даривања крви. Они су ову активност почели 3.августа и завршили данас.

Око 120 давалаца крви из Друштва добровољних давалаца /ДДДК/ “Здравље” из Бијељине као и њихових гостију из Српске и Србије даровало је крв за потребе трансфузијске медицине а процјењује се да ће бити узето преко 100 доза крви.

Зоран Јовановић је вишегодишњи давалац крви. До сада је крв даровао 25 пута.

Међу добровољним даваоцима у крви све је више младих али и жена. Милена Чолић до сада је 13 пута даровала крв.

Бијељинско Друштво добровољних давалаца крви има добру сарадњу и са осталим Удружењима у Српској и Србији. Током традиционалне акције даривања крви организоване поводом обиљежавања градске славе Пантелина у Бијељини су им се придружиле и колеге из Србије као и 12 друштава из цијеле Републике СРпске, међу њима и из Требиња.

У Заводу за трансфузијску медицину у Бијељини кажу да су овакве акције од великог значаја, а посебно током љета када се потребе за резервама крви повећавају.У Бијељини како истичу таквих проблема нема, јер је реализовано неколико великих акција добровољног давалаштва крви.

Поред ове акције предходних дана организовано су крв дали Припадници Полицијске управе Бијељина ,Друштво добровољних давалаца крви Коренита , Актив Младих СДС Семберија током којих је узето између 250 и 300 доза крви. Данас је планирано узимање преко 100 доза крви.

ДДДК “Здравље” из Бијељине постоји од 1992 године и данас броји близу 900 чланова , а у посљедње вријеме прикључује им се и све већи број младих.

Извор: АРЕНА ТВ

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube