Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Ако погледамо годину која је иза нас, и која је почела као безброј других година које су за нама, са лијепим жељама пуним оптимизма, примјетићемо да је изазов био већи него икад. Било је тешко одржати тај оптимизам на нивоу, било је тешко храбрити људе да могу и кад је све стало.

Успјели смо! Успјели смо очувати оно људско у нама, показати да и у најтежим временима можемо бити ту једни за друге. Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске са поносом биљежи бројке које свједоче да ово што радимо има своју сврху, да људски живот нема цијену упркос свим недаћама које га снађу. Све прикупљене дозе крви, током читаве године, из свих крајева Српске доказ су да сва наша Друштва добровољних давалаца крви оправдавају своје постојање.

Љубиње, Лакташи, Вишеград, Бијељина, Бањалука, Модрича, Требиње, Лопаре, Брод и Невесиње су градови у којима хуманост не чека невољу. У овим градовима живе људи који знају колико је течност која живот значи непроцјењива. У овим градовима живе људи који се увијек одазову нашим акцијама добровољног даривања крви.

Хвала !

Хвала свима онима који су били с нама у прошлој години, хвала новим члановима, хвала свим људима доброг срца у име Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, и у моје лично име.

Честитам вам предстојеће празнике, са жељом да их проведете у миру, срећи и благостању. Свима нама желим срећну и здраву Нову годину, у којој ће се низати успјех за успјехом, са што мање бола, и што више љубави!

Предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

Миро Анђелић

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube