У акцији Актива добровољних давалаца крви средстава информисања данас је прикупљено шест доза крви, рекао је Срни шеф Службе за трансфузијску медицину Болнице Требиње Драган Шаренац.

Акција је реализована у просторијама Службе за трансфузијску медицину Болнице Требиње.

Шаренац је рекао да је крв незамјењив лијек у лијечењу многих обољења и стања за којим се из године у године повећавају потребе, али да Служба за трансфузијску медицину Требиње успјешно и ефикасно одговара изазовима.

Предсједник Актива добровољних давалаца крви средстава информисања у Требињу Божидар Стајчић изјавио је Срни да је данашња акција прва од двије редовне годишње акције, те да се без обзира на обавезе, уобичајено одазове велики број запослених у средствима информисања.

"Дио давалаца нашег актива, који имају ријетке крвне групе, у Службу за трансфузијску медицину одазивају се и по позиву. Актив броји тридесетак чланова и увијек смо, са осталим добровољним даваоцима, били ту да помогнемо у лијечењу наших суграђана. Мислим да је у времену пандемије свака дарована доза крви драгоцјена", рекао је Стајчић и захвалио свим колегама који су се одазвали на акцију и даривали крв.

Данашња акција добровољног даривања крви била је 19. у овој години, а наредна ће бити реализована у Билећи, када ће крв дати Актив добровољних давалаца крви општинског одбора Црвеног крста Билећ

ИЗВОР: Портал Trebinjelive