Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Поводом обиљежавања Свјетског дана добровољних давалаца крви предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић је угостио делегације добровољних давалаца крви Републике Српске и Бањалуке.

Како је рекао, за њега је ово била изузетна част, те додао да је њихов хумани допринос друштву немјерљив.

"Била ми је изузетна част угостити делегације добровољних давалаца крви Републике Српске и Бање Луке. Њихов хумани допринос друштву је немјерљив јер ови људи својим несебичним давањем стварају јаку мрежу хуманости стога свакако заслужују већу пажњу Града", поручио је Илић.

У данашњем разговору усагласили смо се о заједничкој иницијативи према градској администрацији да се ово Удружење третира као удружење хуманитарног карактера, те да се у наредном периоду обезбиједе већа финансијска средства за исто. Поред финансијских средстава овом Удружењу, потребно је под посебним условима, додјелити просторије за рад које су у власништву Града, казао је предсједник Скупштине града Бањалука.

Поред представника добровољних давалаца крви Републике Српске и Бање Луке, пријему су присуствовали и представници Црвеног крста Звечан са Косова и Метохије.

ИЗВОР: АТВ

 

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube