Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота


Miro Andjelic port2Поштовани даваоци крви,
И сами знате са коликим смо напором  прешли пут од оснивања Савеза до данашњег дана. Сав тај пут смо прешли заједно и сада смо, захваљујући заједничком раду и доприносу прихваћени, како од друштва у цјелини тако и од органа власти. Томе у прилог истичемо чињеницу да смо од стране Владе Републике Српске 2010. године проглашени удружењем од јавног значаја. Мисија Савеза ће и у наредном периоду бити афирмација свих видова добровољног давалаштва крви и подршка свим добровољним даваоцима крви. Желио бих да се захвалим свим добровољним даваоцима, који су својим несебичним одрицањем помогли расту и развоју Савеза, а исто тако желио бих да се у име Савеза захвалим свим људима добре воље који су свесрдно помагали рад Савеза. Посебно бих се захвалио нашим партнерима и донаторима без чије подршке би рад Савеза био увелико тежи.

На крају, подсјетио бих нас све на значај добровољног давалаштва крви кроз једноставну поруку: ДАРУЈ КРВ – СПАСИ ЖИВОТ.

ПРЕДСЈЕДНИК САВЕЗА    
Миро Анђелић           

 

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube