Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

 

Поводом славе Града Бијељина, Светог великомученика Пантелејмона, ДДДК „Здравље“ организовало је традиционалну републичку акцију добровољног даривања крви. Овом приликом организатори су за све добровољне даваоце ове драгоцјене течности која живот значи обезбиједили пригодне поклоне као што су карте за концерт Здравка Чолића, те карте за релаксацију на базенима Бање Дворови...

Будимир Гаврић, члан Управног одбора ДДДК „Здравље“ Бијељина, рекао је да је до сада 89 пута даривао крв, али да, нажалост, неће моћи даривати крв током ове акције.

Ова традиционална акција за мене представља пуно и једна је од пет коју организујемо током године. У току ове акције сакупи се много крви, која је потребна нашим грађанима, али ја бих најсрећнији био када никоме
не би требала крв. Надам се да ће бити добра акција, али и добар одзив. У току јучерашњег дана око 30 људи је дало крв. Од понедјељка се акција наставља. Најављено око стотину давалаца, а до сада ко год да
је дошао даривао је крв“, истакао је Гаврић за портал „Семберија инфо“.

Овом приликом најавио је још једну акцију, коју организују заједно са ДДДК из Лознице 21. августа на Текеришу, поводом Битке на Церу.

Примаријус др Снежана Гегић, начелница Службе за трансфузијску медицину Завода РС , изразила је задовољство, јер и ове године поводом славе Града Бијељина имају прилику да угосте добровољне даваоце крви.

Ове године најаљено је око стотину давалаца и очекујемо да ће одзив бити управо толики. На наше велико задовољство, сарадња је дугогодишња, али овакву организацију и поштовање давалаца нисмо заиста дуго имали. Све функционише, како је замишљено, даваоци су задовољни, а добили су и мале знакове пажње, што је јако лијеп гест од стране организатора. Овом приликом честитала бих свим даваоцима славу града Бијељина и пожељела здравље, дуг живот, јер је то предуслов да долазе код нас и да се дружимо на начин на који смо навикли“, истакла је Гегићева и додала да због ковид режима и присутног корона вируса међу популацијом имају препоруку да не долазе гости из других земаља, па ће овај пут гости из Србије и Црне Горе доћи да се друже, али, нажалост, овај пут неће моћи даривати крв.

Преузето са портала "Семберија инфо"

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube