Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

ВИШЕГРАД- Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је пријем за добровољне даваоце крви удружења "Стара Херцеговина" и друштава из Србије, Црне Горе и Републике Српске, који учествују на данашњој акцији добровољних давалаца крви.

Ђуревић је рекао да се Вишеград може похвалити велики бројем хуманих људи, који се редовно одазивају на овакве акције, како би другима спасили живот.

"У своје име и у име општине Вишеград захваљујем се свима и желим им добро здравље, а гостима лијеп и угодан боравак у нашем граду", истакао је Ђуревић.

Добровољни давалац крви из Будве Рајко Кузман рекао је да годинама долазе у Вишеград на акције добровољних давалаца крви.

"Драго нам је да можемо своју драгоцјену течност да поклонимо за оне којима треба и то нас чини срећним", нагласио је Кузман.

Миро Анђелић, давалац крви из Требиња рекао је да су и ове године на традиционалној акцији у Вишеграду.

Предсједник Друштва добровољоних давалаца крви "Стара Херцеговина“ Перо Крстић захвалио је начелнику за подршку у организовању акције.

Преузето са портала "Глас Српске"

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube