Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...
joomla image gallery

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У Служби за трансфузијску медицину Невесиње током протеклих дана проведена је акција добровољног даривања крви посвећена Митровдану. Организатори овог хуманог дјела били су Општинска борачка организација Невесиње и УДДК Невесиње.

Крв су даровали чланови Актива „Насљеђе” Невесиње, Шумског газдинства „Ботин“, Црвеног крста Билећа, УДДК Гацко, Општинске борачке организације и УДДК Невесиње. Прикупљено је 70 доза драгоцјене течности.

Акција је проведена у оквиру пројекта „За капљицу више“, чији су покровитељи Савез друштава добровољних давалаца крви РС и Министарство здравља РС.

Предсједник Савеза ДДК РС Миро Анђелић уручио је захвалнице учесницима митровданске акције добровољног даривања крви.

Доктор Максим Брењо, такође, се захвалио даваоцима крви. Истакао је да је сарадња са даваоцима из цијеле Херцеговине изузетна, на обострано задовољство.

„Резерве крви су одличне и крв ће увијек чекати пацијента у Болници Невесиње, а не пацијент крв, и то је једино исправан пут“, закључио је др Брењо.

Извор: Радио Невесиње

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube