Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...
joomla image gallery

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Мобилна апликација за добровољне даваоце крви „КАПП“ представљена је на конференцији за новинаре, која је одржана 13. марта 2023. године у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, а иза чије реализације поносно стоје компанија Мтел и агенција Аqуариус.

 

На иницијативу добровољних давалаца крви и Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, друштвено одговорне компаније удружиле су своје ресурсе и омогућиле, кроз мобилну апликацију „КАПП“, јединствену базу и извор тачних информација које се тичу донирања и тренутних залиха крви, као и хитних случајева којима је неопходна ова драгоцјена течност.

kapp 2

Директорка Завода, Гордана Гузијан у свом обраћању истакла је колику ће важност имати ова мобилна апликација како за Завод и добровољне даваоце, тако и за све остале грађане:

„Захваљујући компанији м:тел и Аqуариус, заједничким трудом и напором успјели смо да покренемо мобилну апликацију „КАПП“ која има за циљ да од давалаца који се региструју и инсталирају апликацију на својим мобилним телефонима што брже и што лакше стигну до информација Завода о нашим редовним активностима али и о ванредним ситуацијама и о ванредним потребама. Информације ће бити селектоване према оним групама давалаца према мјесту њиховог боравка да могу да дођу до најближе службе за трансфузију и да дарују крв када је то потребно. Надам се да ћемо са увођењем савремених технологија знатно унаприједити рад нашег Завода и побољшати нашу сарадњу и комуникацију са донаторима“.
Директорка агенције Аqуариус Бранкица Јанковић, скренула је пажњу на важност пружања подршке заједници и учествовања у оваквим и сличним пројектима који су од великог значаја за ширу јавност.

„Нама је било велико задовољство што смо уопште добили прилику да радимо на једној оваквој апликацији. С обзиром да је нама 30 година рада агенције, ова година нам је посвећена раду на разним стварима које ће дати допринос заједници. Хвала госпођи Триван која генерално препознаје све иновативне идеје које никну у нашим редовима и врло их несебично подржи“. Јанковић је позвала медије да потраже више информација о апликацији на страници www.капп.ба те да сви скупа уложимо додатни напор да је промовишемо, јер је јако важно промовисати добровољно давање крви као чин. „Ми смо јако срећни што је ова идеја никла у нашим редовима, јер и компанија Мтел и наша мала компанија Аqуариус имају велики број давалаца крви тако да ниче из правих мијеста“, додала је Јанковић.

Медијима се обратила и генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван.

Допринос ове компаније у развоју дигиталног друштва и иновативних технологија је немјерљив, а увијек је присутна у заједници и када су у питању друштвено одговорне акције и помоћ здравственом систему и грађанима широм БиХ.

kapp 3

„Драго ми је што Мтел стоји иза ове иницијативе, првенствено што сматрамо да је друштву потребно вратити дуг, а то чинимо кроз разне активности, као што је наша акција Нисте сами. Други разлог је тај што подржавамо иновативне технологије па је логично да у 21. вијеку на најрационалнији начин подстакнемо људе да дају крв, те да то учине на прави начин, у правом тренутку када је неком потребно. Трећи разлог је што је наша компанија, што мало људи зна, један од лидера у унутрашњој организацији у којој велики број запослених добровољно донира крв. Они се и данас налазе овде и у овом тренутку дају крв. Оснивач Удружења добровољних давалаца крви Бањалуке је запослен у компанији Мтел. Ту културу помагања гајимо у нашој компанији и надамо се да ћемо је на овај начин промовисати у читавом друштву, подржавајући апликацију али и дајући сами примјер другима. За разлику од мојих колега ја сам неко ко је редовни прималац крви тако да јако поштујем те људе и ово је начин да им се јавно захвалимо и да их јавно позовемо да наставе то да чине за нас којима је то потребно“, истакла је Триван и директорки Завода, госпођи Гузијан симболично уручила поклон таблет са административним панелом за управљање “КАПП“ апликацијом.

Поводом данашњег представљања мобилне апликације „КАПП“ запослени компаније Мтел и агенције Аqуариус донирали су крв. Међу њима био је и Ђуро Ожеговић један од лидера када је у питању даривање крви и иницијатор многобројних хуманитарних акција.

Заједно са својим колегама редовно дарује крв у оквиру Актива добровољних давалаца крви компаније Мтел који је основан још 1997. године и броји преко 100 активних чланова запослених у овој компанији, а оснивач је и Удружења добровољних давалаца крви Града Бањалука. Ђуро је данас 70. пут донирао своју крв.

Добровољни даваоци крви одувијек су важили за тихе хероје који несебично помажу људима у животној опасности. Ми им на овај начин исказујемо захвалност. Будите и ви дио заједнице која ће помоћи ширењу ове вијести.

Апликација је доступна за преузимање у App Store, Google Play, те AppGallery продавницама, а може да се преузме и путем линка (www.kapp.ba).

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube