Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

 У данашњој акцији добровољног давања крви у Вишеграду, која је одржана у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци, прикупљена је 21 доза за потребе фочанске Болнице.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Перо Крстић изјавио је новинарима да је акција први пут организована у манастиру поводом васкршњих празника, те свима захвалио за одзив.Предсједник Актива добровољних давалаца крви „Хе на Дрини“ Мирослав Марјановић захвалио је братству манастира за простор, те општини Вишеград и руководству предузећа „Хе на Дрини“. Он је рекао да Актив сарађује са свим удружењима у „Електропривреди“, као и другим удружењима у Републици Српској, Србији и Црној Гори.

Шеф Трансфузиолошке службе Универзитетске болнице Фоча Сенка Милић оцијенила је да је акција одлично организована и да се одазвао довољан број давалаца, наводећи да ова здравствена установа има солидну залиху крви да се могу покрити потребе свих њихових пацијената.

Тодор Ковачевић из Ватрогасне јединице Вишеград трећи пут је дао крв, као и члан Актива „Хе на Дрини“ Јелена Томић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић поздравио је хуманост добровољних давалаца, те подсјетио да локална управа издваја намјенска средства за ове акције.

Акцију су организовали Актив друштава добровољних давалаца крви „Хе на Дрини“ и Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“, а покровитељ је општина Вишеград.

ИЗВОР: СРНАП

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube