У данашњој акцији добровољног давања крви у Вишеграду, која је одржана у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци, прикупљена је 21 доза за потребе фочанске Болнице.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Перо Крстић изјавио је новинарима да је акција први пут организована у манастиру поводом васкршњих празника, те свима захвалио за одзив.



Предсједник Актива добровољних давалаца крви „Хе на Дрини“ Мирослав Марјановић захвалио је братству манастира за простор, те општини Вишеград и руководству предузећа „Хе на Дрини“. Он је рекао да Актив сарађује са свим удружењима у „Електропривреди“, као и другим удружењима у Републици Српској, Србији и Црној Гори.

Шеф Трансфузиолошке службе Универзитетске болнице Фоча Сенка Милић оцијенила је да је акција одлично организована и да се одазвао довољан број давалаца, наводећи да ова здравствена установа има солидну залиху крви да се могу покрити потребе свих њихових пацијената.

Тодор Ковачевић из Ватрогасне јединице Вишеград трећи пут је дао крв, као и члан Актива „Хе на Дрини“ Јелена Томић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић поздравио је хуманост добровољних давалаца, те подсјетио да локална управа издваја намјенска средства за ове акције.

Акцију су организовали Актив друштава добровољних давалаца крви „Хе на Дрини“ и Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“, а покровитељ је општина Вишеград.

ИЗВОР: СРНАП