Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...
joomla image gallery

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Добровољни даваоци крви из региона посјетили су данас, поводом Васкршње акције добровољног даривања крви, Универзитетски клинички центар Републике Српске, а директор ове здравствене установе Владо Ђајић истакао је да му је част угостити најхуманије људе.

- Не постоји ништа хуманије, ни узвишеније од тога када желите да спасите туђи живот даривајући своју крв. Захваљујем овим људима у име свих запослених и пацијената, јер без њих не би било могуће спасити многе животе. За људску крв не постоји замјена и не постоји вјештачки начин да се она надомјести. Овом приликом упућујем апел и другим људима да помогну дарујући своју крв - рекао је Ђајић.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви града Бањалука Љубиша Батар рекао је да је данас завршена Васкршња акција добровољног давања крви.

Додао је да су у акцији учествовали активисти из бањалучке регије, а да су данас у УКЦ-у присутна удружења из Србије, Црне Горе и из цијеле Републике Српске.

- Данашњи догађај осликава нашу добру сарадњу са удружењима из региона што је гарант нашим грађанима да, уколико се повриједе у региону, ми интервентно можемо да обезбиједимо крв у што краћем року посредством наших братских удружења - рекао је Батар.

Саша Ликић из Јагодине, члан Удружења "Хуманисти великог срца", данас је даровао крв 137. пут.

- Захвалан сам и срећан да сам део овог дивног друштва. Домаћинима који су нас угостили велико хвала. Сарађујемо са више од 50 удружења. Изузетна нам је част што смо у Бањалуци и УКЦ Републике Српске. Апеловао бих на младе људе да дарују крв, јер тако могу спасити живот - истакао је Ликић.

ИЗВОР: РТРС

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube