Добровољни даваоци крви из региона посјетили су данас, поводом Васкршње акције добровољног даривања крви, Универзитетски клинички центар Републике Српске, а директор ове здравствене установе Владо Ђајић истакао је да му је част угостити најхуманије људе.

- Не постоји ништа хуманије, ни узвишеније од тога када желите да спасите туђи живот даривајући своју крв. Захваљујем овим људима у име свих запослених и пацијената, јер без њих не би било могуће спасити многе животе. За људску крв не постоји замјена и не постоји вјештачки начин да се она надомјести. Овом приликом упућујем апел и другим људима да помогну дарујући своју крв - рекао је Ђајић.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви града Бањалука Љубиша Батар рекао је да је данас завршена Васкршња акција добровољног давања крви.

Додао је да су у акцији учествовали активисти из бањалучке регије, а да су данас у УКЦ-у присутна удружења из Србије, Црне Горе и из цијеле Републике Српске.

- Данашњи догађај осликава нашу добру сарадњу са удружењима из региона што је гарант нашим грађанима да, уколико се повриједе у региону, ми интервентно можемо да обезбиједимо крв у што краћем року посредством наших братских удружења - рекао је Батар.

Саша Ликић из Јагодине, члан Удружења "Хуманисти великог срца", данас је даровао крв 137. пут.

- Захвалан сам и срећан да сам део овог дивног друштва. Домаћинима који су нас угостили велико хвала. Сарађујемо са више од 50 удружења. Изузетна нам је част што смо у Бањалуци и УКЦ Републике Српске. Апеловао бих на младе људе да дарују крв, јер тако могу спасити живот - истакао је Ликић.

ИЗВОР: РТРС