Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Свjетски дан добровољних давалаца крви, који се обиљежава 14. јуна сваке године, представља значајан датум у календару хуманитарних акција. Ова глобална иницијатива има за циљ да подигне свијест о важности добровољног давалаштва крви и да се захвали свим добровољним даваоцима који несебично помажу у спасавању живота.

Добровољни даваоци крви су незаменљиви јунаци који својим гестом несебичности пружају наду и спасавају животе. Kрв је драгоцени ресурс који се не може произвести вјештачки, и једино добровољни даваоци могу обезбједити потребне залихе за хитне интервенције, хируршке операције, лијечење тешких болести и многе друге медицинске процедуре. Сваке године, милиони људи широм свијета зависе од добрих људи који су спремни да подијеле дио себе како би помогли другима.

Свјетски дан добровољних давалаца крви пружа прилику да се подигне свијест о овом племенитом чину и подстакне што више људи да се придруже овом хуманом гесту. Одржавају се бројне кампање, јавне манифестације и едукативни програми како би се промовисала важност добровољног давалаштва крви. Такође, посебна пажња се посвећује информисању јавности о безбједности и значају редовног давања крви.

Овај дан је такође прилика да се изрази захвалност свим добровољним даваоцима крви који већ дуги низ година несебично помажу другима. Њихова храброст и хуманост су неизмерно важни за све нас. Сви смо у могућности да постанемо добровољни даваоци крви и да на тај начин учинимо свијет бољим местом.

Добровољно давалаштво крви је један од најљепших начина да се покаже љубав према ближњима и да се помогне заједници. Ујединимо се и придружимо овом хуманом чину јер једна мала кап крви може значити цијели свијет за некога другог. Нека Свјетски дан добровољних давалаца крви буде подсјетник да је даривање крви даривање живота, и да свако од нас може бити херој у нечијем животу.

                                                               

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube