Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Бијељина: 2.8, 3.8. и 4.8.2023. године

Када је ријеч о хуманости, Бијељина и овај пут није изостала у борби за битку која је важна. То је она борба за живот и нову прилику у истоме. Снага наше љепоте је у томе колико смо спремни помоћи другоме.

„Друштво добровољних давалаца крви Здравље Бијељина“ је успјешно спровело акцију у своме мјесту. Оно што свакако никако нисмо заборавили нити ћемо, да се за најважнију битку живота морамо борити заједно. Зато је друштво и овај пут ту, да помогне у овој хуманој мисији и учини ову акцију значајном. Активности овога друштва су биле распоређене у неколико временских интервала што је резултирало и утицало на успјешност акције. „Друштво добровољних давалаца крви Здравље Бијељина“ је одржало већ четири акције у години. „Пантелинску акцију“ су подржали многи наши суграђани што показује успјешан резултат на крају саме акције. Прикупљено је укупно 121. доза крви. Но, након љекарског прегледа били су принуђени да врате тридесетак људи. Друга акција „Текериш“ на Церу је имала укпуно 86 доза, док су били принуђени да врате седам витезова хуманости. „Друштво добровољних давалаца крви Здравље“ домаћин акције ВМА трансфузије спроводи акцију поводом стотину и девет година од Церске битке. Поред редовних акција чланови удружења дају крв за познатог примаоца а и самоинцијативно по потреби дарују крв. Бројност наших чланова расте што говоре и бројке од 1000 чланова, од којих је 700 активних давалаца. Захвални смо „Савезу друштава добровољних давалаца крви Републике Српске“, и Трансфузиолошкој служби Бијељина“ што су увијек ту да нас подрже у свакој акцији и буду дио тима хуманости.

Наша мисија се и даље наставља и трудићемо се да направимо што боље и хуманије резултате. За нас је најважније да свако ко нам се обрати добије прилику и пронађе пут до нове прилике за живот. Ми смо само ту да будемо посредници у борби за најважнију битку свакога човјека. Несебично, храбро и истински онако како је то заиста потребно. Увијек ту за човјека и због човјека!

 

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube