Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

 

Угљевик, 1.9.2023. година

Колико је важна друга акција „Добровољних давалаца крви Соко 2020 из Угљевика“ говори и чињеница да се све више људи одазива на ову акцију и долази из других мјеста али и држава. Ова „течност живота“ никад није била препрека ономе ко истински жели помоћи и бити дио приче о хуманости која расте и развија се.

У сарадњи са „Tрансфузиолошком службом Бијељина,“Савезом друштва добровољних давалаца крви Републике Српске“ и „Центра за културу Угљевик“ ова акција је била успјешна и добила своју значајну предност. Управо због тога охрабрује чињеница да само тако можемо остварити запажене резултате у прикупљању ове капљице живота, само ако смо уједињени и фокусирани ка истом циљу. Акција се одржала у просторијама Центра за културу Угљевик и на тај начин грађани су имали прилику да дођу и да подрже акцију. Након обављеног љекарског прегледа прикупљено је 80 доза крви, од укупно пријављених 107 давалаца, што је добар резултат за Угљевик. Угостили смо 12 удружења из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Прича о хуманости има своју традицију и она се на неки начин преноси и на генерације које долазе. Управо то нам говори чињеница да имамо доста младих и првих давања крви. Млади људи су препознали значај и вриједност ове акције и на тај начин активно учествују у мисији која некоме може спасити живот. Оно што може и на шта ће ово друштво посебно обратити пажњу јесте свакодневно ангажовање и указивање на значају оваквих акција. У нашем удружењу имамо и члана који је чак осамдесет и пет пута дао крв и на тај начин показао да хуманост постаје стална категорија.

Не смијемо посустати и одустати на овоме путу када је хуманост у питању. Морамо бити снажни, истрајни и увијек на услузи свима којима је то заиста потребно. Једино тако наша мисија има смисла и може бити на корист свих нас. Удружење је захвално свим пријатељима из Јагодине, Чачка, Лознице, Коцељеве, Модриче, Требиња, Бања Луке, Вишеграда, Пљеваља и Бијељине што су употпунили залихе крви и на тај начин бити дио ове велике акције.

 

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube