Угљевик, 1.9.2023. година

Колико је важна друга акција „Добровољних давалаца крви Соко 2020 из Угљевика“ говори и чињеница да се све више људи одазива на ову акцију и долази из других мјеста али и држава. Ова „течност живота“ никад није била препрека ономе ко истински жели помоћи и бити дио приче о хуманости која расте и развија се.

У сарадњи са „Tрансфузиолошком службом Бијељина,“Савезом друштва добровољних давалаца крви Републике Српске“ и „Центра за културу Угљевик“ ова акција је била успјешна и добила своју значајну предност. Управо због тога охрабрује чињеница да само тако можемо остварити запажене резултате у прикупљању ове капљице живота, само ако смо уједињени и фокусирани ка истом циљу. Акција се одржала у просторијама Центра за културу Угљевик и на тај начин грађани су имали прилику да дођу и да подрже акцију. Након обављеног љекарског прегледа прикупљено је 80 доза крви, од укупно пријављених 107 давалаца, што је добар резултат за Угљевик. Угостили смо 12 удружења из Србије, Црне Горе и Републике Српске. Прича о хуманости има своју традицију и она се на неки начин преноси и на генерације које долазе. Управо то нам говори чињеница да имамо доста младих и првих давања крви. Млади људи су препознали значај и вриједност ове акције и на тај начин активно учествују у мисији која некоме може спасити живот. Оно што може и на шта ће ово друштво посебно обратити пажњу јесте свакодневно ангажовање и указивање на значају оваквих акција. У нашем удружењу имамо и члана који је чак осамдесет и пет пута дао крв и на тај начин показао да хуманост постаје стална категорија.

Не смијемо посустати и одустати на овоме путу када је хуманост у питању. Морамо бити снажни, истрајни и увијек на услузи свима којима је то заиста потребно. Једино тако наша мисија има смисла и може бити на корист свих нас. Удружење је захвално свим пријатељима из Јагодине, Чачка, Лознице, Коцељеве, Модриче, Требиња, Бања Луке, Вишеграда, Пљеваља и Бијељине што су употпунили залихе крви и на тај начин бити дио ове велике акције.

ugljevik-1.jpg ugljevik-10.jpg ugljevik-11.jpg

ugljevik-12.jpg ugljevik-2.jpg ugljevik-3.jpg

ugljevik-4.jpg ugljevik-5.jpg ugljevik-6.jpg

ugljevik-7.jpg ugljevik-8.jpg ugljevik-9.jpg