Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Љубиње, 21.9.2023. године

Хуманост никад не престаје бити примарна и она је саставни дио свих нас. То нам показује и прича која долази из Љубиња. Дана 21.9.2023. године у Љубињу је спроведена акција „Друштва добровољних давалаца крви Љубиње“.  Добра организација у оквиру друштва свакако је утицала на ову акцију и на тај начин донијела изванредне резултате.

Уз огромне напоре и сјајну реализацију акције „Друштво добровољних давалаца крви Љубиње“ је успјело обезбједити 97. доза крви, а укупни број пријављених  је ишао чак на 114. Након обављеног љекарског прегледала утрврђено је да њих 97. може даровати ову важну капљицу живота. Оно што свакако охрабрује и даје вјетар у леђа јесте чињеница да је осам људи први пут учествовало у овоме гесту хуманости и даровало крв. То је оно што је у циљу нашег друштва да што више људи спозна колико је важна ова акција и због чега је потребно да ширимо причу о хуманости. Све то не бисмо могли реализовати да није било нашег Дома здравља Љубиње, као и „Трансфузиолошких служби Требиње и Невесиње“. Послије успјешно проведене акције организован је ручак у хотелу Љубиње, али и пријем код начелника општине Љубиње. Не  смијемо никако заборавити на оне који су увијек ту да подрже, помогну и учествују у борби за нечији живот. „Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске“ свакодневно учествује и одазива се свакој акцији на коју нас позову, управо због тога да бисмо показали, да све може урадити само ако имамо добру и снажну вољу.

Није случајност да је ова акција спроведена баш на Малу Госпојину али и славу нашег града. То показује колико је снаге у нама и да никада не требамо заборавити оне којима је истински потребна рука спаса. Наше наизглед „мало“ дјеловање, може некоме спасити живот и бити нови благослов у животу. Ми ћемо и даље утицати на све наше суграђане али и шире да дођу и буду истински добротвори хуманости. То је једина акција у којој нема мјеста себичности.

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube