Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Хуманост никад није била у паду када је Херцеговина у питању. То показује наша акција и све оно што је чини важном и потребном овоме крају и људима који истински желе помоћи другима. Није само циљ кључни дио ове приче, већ и добре намјере које имају сви наши чланови. Акције овога друштва су усмјерене на што већи број актива унутар наших радних јединица. На тај начин утичемо на бројност акције и већу могућност да се дозе крви повећају и буду на корист ономе коме то заиста треба. Начин организације овога друштва функционише управо на томе да буду што организованији и флексиблнији за грађане.

У сарадњи са „Друштвом добровољних давалаца крви Требиње и „Службе за трансфузијску медицину Требиње“ спровели смо акцију актива „Хидроелектрана на Требишњици“ који функционише у оквиру „Савеза друштава добровољних давалаца крви РС“.  Акција овога актива је и више него успјешна, што говори и чињеница да је друга по реду у овој години. Чланови овога актива заједно са пријатељским друштвима из Републике Српске и Србије даровали су укпуно 87. доза крви од 94 пријављена даваоца.  Онога трена када капљица живота пронађе свој пут и дође до онога коме је истински потребна, ово друштво је сигурно да је испунило своју хуману мисију. До сада су акције биле на понос свих нас што и показује број прикупљених доза крви у току ове године. Број јединица износи око 1.500, што је на радост свих нас. Управо то овоме друштву даје снагу и задатак да буду што бољи у развоју овога хуманог геста.

Мисија хуманости не престаје, она се и даље наставља и то већ у размаку од неколико дана, тачније 14.9.2023. године капи живота су даровали и припадници „Актива ДДК „Електро - Херцеговине“ Требиње. Неко је једном рекао да крв треба да постане „национално благо“, управо због тога што је извор живота и безусловно „пренесена“ ономе коме је то заиста потребо. „Друштво добровољних давалаца крви Требиње“ има 23. Актива и сви ти активи су уједињени у истој мисији и на истом путу. То је пут хуманости и безграничне доброте. Пут на коме смо сви и који води у исправном смјеру!

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube