Хуманост никад није била у паду када је Херцеговина у питању. То показује наша акција и све оно што је чини важном и потребном овоме крају и људима који истински желе помоћи другима. Није само циљ кључни дио ове приче, већ и добре намјере које имају сви наши чланови. Акције овога друштва су усмјерене на што већи број актива унутар наших радних јединица. На тај начин утичемо на бројност акције и већу могућност да се дозе крви повећају и буду на корист ономе коме то заиста треба. Начин организације овога друштва функционише управо на томе да буду што организованији и флексиблнији за грађане.

У сарадњи са „Друштвом добровољних давалаца крви Требиње и „Службе за трансфузијску медицину Требиње“ спровели смо акцију актива „Хидроелектрана на Требишњици“ који функционише у оквиру „Савеза друштава добровољних давалаца крви РС“.  Акција овога актива је и више него успјешна, што говори и чињеница да је друга по реду у овој години. Чланови овога актива заједно са пријатељским друштвима из Републике Српске и Србије даровали су укпуно 87. доза крви од 94 пријављена даваоца.  Онога трена када капљица живота пронађе свој пут и дође до онога коме је истински потребна, ово друштво је сигурно да је испунило своју хуману мисију. До сада су акције биле на понос свих нас што и показује број прикупљених доза крви у току ове године. Број јединица износи око 1.500, што је на радост свих нас. Управо то овоме друштву даје снагу и задатак да буду што бољи у развоју овога хуманог геста.

Мисија хуманости не престаје, она се и даље наставља и то већ у размаку од неколико дана, тачније 14.9.2023. године капи живота су даровали и припадници „Актива ДДК „Електро - Херцеговине“ Требиње. Неко је једном рекао да крв треба да постане „национално благо“, управо због тога што је извор живота и безусловно „пренесена“ ономе коме је то заиста потребо. „Друштво добровољних давалаца крви Требиње“ има 23. Актива и сви ти активи су уједињени у истој мисији и на истом путу. То је пут хуманости и безграничне доброте. Пут на коме смо сви и који води у исправном смјеру!