Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Лакташи, 14.6.2024. године

Велика манифестација и акција „Савеза“ је добила  снажнији значај у трену када смо одлучили да удружимо све напоре људи који су прихватили да некоме пруже шансу за нови живот. Све оно што су појединци урадили је било из чиста срца и безусловно. Другачије и не  може када су овакве активности у питању.

Друштво добровољних давалаца крви града Лакташи су били домаћин свим хуманим људима који су истински хтјели да подрже свечану манифестацију организовану поводом 14. јуна, Свејтског дана давалаца крви и покажу да само заједно можемо баш све. Поред наших суграђана акцији даривања крви придружили су се и чланови Савеза из различитих градова Републике Српске и Републике Србије. Савез је познат по томе што има одличну сарадњу са друштвима из Србије и Црне Горе и на тај начин смо ту у свакоме трену, за све оне којима је помоћ истински потребна.

Уприличен је и пријем у градској управи Лакташа сарадника и чланова Управног одбора Савеза, гдје смо добили подршку и велики ентузијазам за све наше активности. Замјеник градоначелника Дарко Станковић нам је рекао да градска управа заједно с градоначелником Мирославом Бојићем ослушкује сваки проблем својих становника и несебично се труди у намјери огромне подршке и помоћи свакоме.  Истински је препозната  мисија и радујемо се што ћемо наше акције учинити још снажнијим. Предсједница управног Одбора Савеза Божица Малинић је изјавила да радује чињеница што су људи упркос тешким условима и времену када имамо све мање здравих младих људи пронашли начин да дођу и подрже данашњи празник.  Захвалила се градској управи што има огромно поштовање и пружа подршку истинским вриједностима. Она је с поносом рекла да је сјајно што су наши суграђани препознали значај сваке капљице крви као примарног лијека за још једну шансу живота. Присутнима се обратио и предсједник „Савеза“ Миро Анђелић који није крио одушевљење што „Савез“ јача и развија се. Био је срећан што може потврдити добру републичку и међурепубличку сарадњу у борби за сваку капљицу крви. Директор Завода за трансфузијску медицину Републике Српске  Страхиња Јуришић је рекао да је данас дошао у град Лакташе да својим присуством подржи Савезну манифестацију. Он је потврдио да је својим знањима и могућностима спреман подржати организоване акције и бити ту за све програмске активности када је у питању хумано дјеловање и јачање Савеза.  Шеф службе за прикупљање крви РС примаријус др Веселка Ћејић је рекла да је радује чињеница што „Завод за трансфузијску медицину РС“ има снаге, воље и жеље да буде дио оваквих догађаја. Савез даје свој максималан допринос у прикупљању сигурних јединица крви. Изразила је жељу да се што више младих особа прикључи  и да кроз различите акције што већи број ученика и студената схвати важност оваквих догађаја. Они су ти који могу помоћи свим категоријама становништва у борби за здравији живот.  Увијек је огромна сатисфакција што можете помоћи и бити први у тој борби.

Током реализације акције која је  трајала од 9.00.  до 14.00. часова на коју се одазвало 89 давалаца крви,  свим учесницима ове активности уручене су захвалнице, мајице, упаљачи, хемијске и флајери.

Делегатски представници „Савеза“, „Актива електрошумадије Крагујевац“,  представници „градске управе Лакташа“,„Завода за трансфузијску медицину РС“, Мупа Лакташа, „Оружаних снага ВС и ПВО“, „Црвеног крста“, „Дома здравља Лакташи“, „Ватрогасног друштва Лакташи“, представници медија и портала као и многи други гости својим присуством подржали свечани програм манифестације на којој је уприличена додјела одликовања, поклона и захвалница вишеструким добровољним даваоцима крви, ветеранима у давалаштву крви, удружењима, те сарадицима и донаторима који  помажу у  јачању и оснаживању Савеза.

Користимо прилику да се захвалимо свима који су  на било који начин помогли  организацију свечане манифестације. Хвала свим члановима Савеза, градској управи Лакташа.  Министарству здравља и социјалне заштите РС, Заводу за трнсфузијску медицину РС, Агенцији лед билборди,  пекари Марић. Захвални смо медијима РТРС, АТВ, Елта телевизији, бројним инфо порталима из различитих градова и општина Српске, те домаћим порталима „Глас Лакташа“, „Лакташи инфо“, „Вечерњим новостима“ што су ту за нас и подржавају сваку нашу акцију. Никако не смијемо заборавити напоре и могућности које улаже и наш протонамјесник Драган Топић који нам сваки пут отвори врата „Парохијског дома“ за све наше акције.

Хвала вам што нисте заборавили да се добро увијек врати двоструко! Овакви догађаји и људи испиришу и дају важности свакоме коме је помоћ истински потребна без изузетка.

atv prilog 14 jun 2024
 
Прилог АТВ - линк

rtrs jutarnji 14 jun 2024
Прилог: РТРС, Јутарњи програм, линк (почетак прилога у 3 ч:28 мин)

rtrs srpska danas 14 jun 2024
Прилог: РТРС, Српска данас, линк (почетак прилога у 20 мин:38 сек)

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube