Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-mercatorБАЊАЛУКА, Меркатор БЛ је данас у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Бања Лука и Друштвом добровољних давалаца крви „Лакташи“ организовао традиционалну акцију добровољног давања крви којој се одазвао велики број запослених у овој компанији.

Као и претходних година, запослени у малопродаји и управи Меркатора БЛ из Бањалуке, Лакташа, Котор Вароши, а од ове године и из Приједора су издвојили дио свог слободног времена да добровољно дају крв и на тај начин дају свој лични допринос друштвено одговорном раду компаније, наводи се у саопштењу.

„У години када Меркатор БЛ обиљежава пет година успјешног пословања посебно смо поносни што имамо колектив који посједује висок ниво свијести  о потреби да се помогне онима којима је помоћ неопходна. Ово је наша пета акција добровољног давања крви у којој сваке године учествује све већи број запослених који на овај начин показују своју хуманост и посвећеност промоцији добровољног давања крви“, изјавила је Татјана Раковић, ПР менаџер Меркатора БЛ.

Божица Малинић, предсједник Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“  истакла је да је Меркатор БЛ једна од ријетких компанија која се редовно одазива на акције даривања крви и захвалила свим запосленима и менаџменту на сарадњи, хуманости и великом одазиву акцији.

akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-mercator2Јелена Станковић из маркетинг службе Меркатора један од учесника у овој акцији је овим поводом изјавила: „Радујем се што сам данас по први пут успјела да дам крви и јако сам узбуђена због тога. Иако знам да добровољни даваоци крви имају и погодности (ослобођени партиципације, на овај начин контролишемо и своје тренутно здравствено стање) ипак је мој највећи мотив хуманост. Како је моја жеља да добровољно дам крв била велика, интересовала сам се и у заводу за трансфузију на који начин могу да помогнем, међутим Завод ради само једну смјену и крв могу дати само у првој смјени  када је већина нас на послу. Управо из тог разлога ми је драго што је нама запосленима у Меркатору  омогућено да у току радног времена на брз и једноставан начин дамо крв. Ово је мали корак за нас, а некоме значи много“!

Запослени у Меркатору БЛ су своју хуманост и посвећеност промоцији добровољног давања крви у досадашњим акцијама показали све већим одазивом, а у ових пет година је кроз ове акције у Меркатору обезбијеђено више од стотину педесет доза крви.

Татјана Раковић                     
Меркатор менаџер за односе с јавношћу   

 {besps}merkator2014{/besps}

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube