Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

nevesinje 2015 1
Полицијски службеници Актива добровољних давалаца крви Центра јавне безбједности Бања Лука, који дјелују у саставу Удружења добровољних давалаца крви „ Град Бања Лука“, дана 14.11.2015 године даривали су крв за потребе новоизграђеног медицинског центра-болнице ''Михајло Лабало'' у Невесињу, поводом крсне славе МУП-а РС Свети Архангел Михаил.


Наведеног дана поред активиста Актива добровољних давалаца крви, крвну плазму су дали и полицијски службеници Полицијске станице Невесиње, који су уједно били и домаћини бањалучанима.

Претходних година овај Актив је имао сличне активности када је организовао одлазак на простор Косова и Метохије, гдје је прикупљена помоћ уручена Српској православној цркви у општини Косовска Митровица, а у Дому здравља даривана крвна плазма. Након елементарних непогода-поплава које су се десиле 2014. године овај Актив је даривао крвну плазму за потребе Дома здравља Бијељина, дајући на тај начин свој допринос угроженом становништву овог дијела Републике Српске.
nevesinje 2015 3

Све активности су биле организоване и подржане од стране МУП-а РС и Удружења добровољних давалаца крви „Град Бања Лука“, који су препознали и подржали хуманост ове групе полицијских службеника.

У Активу наговјештавају да ће поред редовних давања крви на трансфузији крви у Дому здравља Бања Лука са којима имају веома добру сарадњу, по указаној потреби наставити са организованим давањем крви за потребе медицинских установа на подручју РС-а и региона који имају недостатак крвне плазме. Такав позив ће користити и за прикупљање неопходне помоћи који ће бити додијељена најугроженијем становништву.

АКТИВ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ ЦЈБ БАЊА ЛУКА
Љубиша Батар                           

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube