Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Davaoci-krvi-u-Visegradu-610x371

У Вишеграду је 18. априла организована акција добровољног давалаштва крви током које је прикупљено 50 доза драгоцјене течности.

Акцији, коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговна“ из Вишеграда, одазвало се око десет друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца, те подсјетио да се ова акција организује традиционално прве суботе након Васкрса.

„Ове године имамо госте из Никшића, Ужица, Бањалуке, Лакташа, Модриче, Гацка, Требиња и Љубиња“, рекао је Крстић.

Он је додао да у прошлој години ниједан болесник са подручја Горњодринске регије није имао потребу да чека крв, која је била обезбијеђена путем Друштва „Стара Херцеговина“.

Шеф Службе трансфузијске медицине у Фочи Сенка Милић рекла је да је акција била успјешна.

„Одзив је био јако добар, а људи су вољни да дају крв, што много значи“, рекла је Милићева.

Предсједник Удружења добровољних давалаца из Ужица Миленко Веселиновић рекао је Срни да је у Вишеград дошло око 15 добровољних давалаца крви, који сваке године долазе у овај град и дарују крв.

Преузето са портала "058.ba"

 

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube