Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Акција даривања у Вишеграду

У Вишеграду је данас организована акција добровољног давалаштва крви у којој је прикупљено 80 доза драгоцјене течности.

Акцији, коју је организовало Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, одазвало се десетак друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца, те подсјетио да је ово 14. акција.

„Ове године имамо госте из Никшића, Ужица, Краљева, Јагодине, Бањалуке, Лакташа, Модриче, Гацка, Требиња и Љубиња“, навео је Крстић.

Он је додао да су Вишеграђани показали хуманост, заједно са осталим гостима који су даровали крв, напомињући да је виšе од 20 људи из овог мјеста учествовало у акцији.

Крстић је нагласио да у прошлој години ниједан болесник са подручја Горњодринске регије није имао потребу да чека крв, јер је она била обезбијеђена посредством друштва „Стара Херцеговина“.

Начелник Службе трансфузијске медицине Универзитетске болнице у Фочи Сенка Милић оцијенила је да је акција била успјешна. „У Вишеграду смо традиционално и сваки пут одавде одемо задовољни јер имамо задовољавајући одзив добровољних давалаца крви“, рекла је Милићева.

Миленко Ераковић из Никшића каже да је прије неколико година склопљено пријатељство између друштава из Никшића и Вишеграда.

„Велико нам је задовољство што смо у Вишеграду. До сада сам крв дао 52 пута“, рекао је Ераковић и подсјетио да ова дружења подстичу људе да учествују у акцијама добровољног давања крви.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви из Ужица Миленко Веселиновић рекао је да је у Вишеград дошло 17 добровољних давалаца који се сваке године одазивају акцији у овом граду.

Преузето са портала 058.ba

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube