Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

МОДРИЧА – У акцији добровољног давања крви у насељу Милошевац код Модриче данас је прикупљена 41 доза крви.
Акцији, коју су у сарадњи са Службом за трансфузију Опште болнице “Свети апостол Лука” Добој, организовали Мјесна заједница Милошевац и Друштво добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича, одазвало се 47 добровољних давалаца, од којих је 41 испунио услове за безбједно давање крви.
Предсједник Мјесне заједнице Милошевац Рајко Брадашевић рекао је да је данашња акција друга коју заједно организује ова мјесна заједница и добровољни даваоци Рафинерије уља Модрича.


Он је изразио задовољство бројем прикупљених доза крви и додао да је због поста, али и свињокоља, број давалаца мањи у односу на прошлогодишњу акцију.
Предсједник Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича Славко Јефтић рекао је да су чланови Друштва ове године дали више од 270 доза крви.
– Друштво, које је основано 1994. године, има 175 активних чланова који годишње учествују на двије, три или четири акције – навео је Јефтић.
Он је истакао да су, од оснивања до данас, чланови Друштва даровали више од 1.400 литара крви.
Извор: Глас Регија / СРНА

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube