Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

 У данашњој акцији добровољног давања крви у Вишеграду, која је одржана у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци, прикупљена је 21 доза за потребе фочанске Болнице.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Перо Крстић изјавио је новинарима да је акција први пут организована у манастиру поводом васкршњих празника, те свима захвалио за одзив.

Опширније...

logo stara hercegovinaСАВЕЗ ДРУШТВАВА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ и ДРУШТВО ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ
“СТАРА ХЕРЦЕГОВИНА” ВИШЕГРАД ОРГАНИЗУЈУ

АКЦИЈУ
ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ!

Опширније...

НОВО ГОРАЖДЕ – У Новом Горажду је у акцији добровољног давања крви прикупљено 39 доза за потребе Универзитетске болнице у Фочи.

Предсједник Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је Срни да је ово друштво током викенда организовало акцију у сарадњи са Активом добровољних давалаца крви „Ново Горажде“ и Активом добровољних давалаца крви „Хе на Дрини“.

Он је додао да су у Новом Горажду организовали трећу акцију и да је крв намијењена суграђанима који се лијече у болници Фоча.

Крстић је додао да имају добру сарадњу са општинама Вишеград и Ново Горажде, као и предузећем „Хе на Дрини“, без чије помоћи друштво не би могло да се развија.

„У плану нам је да организујемо васкршњу акцију у једном од манастира на подручју општине Вишеград“, нагласио је Крстић.

(www.palelive.com / Srna)

ВИШЕГРАД- Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је пријем за добровољне даваоце крви удружења "Стара Херцеговина" и друштава из Србије, Црне Горе и Републике Српске, који учествују на данашњој акцији добровољних давалаца крви.

Ђуревић је рекао да се Вишеград може похвалити велики бројем хуманих људи, који се редовно одазивају на овакве акције, како би другима спасили живот.

"У своје име и у име општине Вишеград захваљујем се свима и желим им добро здравље, а гостима лијеп и угодан боравак у нашем граду", истакао је Ђуревић.

Опширније...

У данашњој акцији добровољног давања крви у Вишеграду прикупљено је 65 доза за потребе болница у Републици Српској и Србији.

Предсједник друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је новинарима да је ова традиционална акција организована 17. пут поводом славе општине Вишеград – Мале Госпојине, те да је окупила добровољне даваоце из Србије, Црне Горе и Републике Српске који су дали изузетан допринос давањем крви наопходне за болнице у Републици Српској и Србији.

Предсједник Савеза друштава Добровољних давалаца крви Републике Српске Миро Анђелић исказао је задовољство јер у току пандемије вируса корона крви није недостајало, додајући да је веома задовољан одзивом и организацијом акције у Вишеграду.

Опширније...

Вишеград је прогласио Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ за организацију од општег значаја за ову локалну заједницу цијенећи значај добровољног давалаштва крви, изјавио је начелник општине Младен Ђуревић.

Он је данас примио је представнике друштава добровољних давалаца крви из Србије, Црне Горе и Републике Српске, који су данас учествовали у акцији добровољног даривања крви.

Ђуревић је акцију организовану поводом Мале Госпојине, славе општине Вишеград, са више од стотину давалаца, оцијенио као једну од најуспјешнијих до сада.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је да је овај сусрет показатељ блиских веза не само општина него и Србије и Републике Српске.

Замјеник градоначелника града Чачка Владан Милић, који је и учесник акције, рекао је да је ово потврда братских веза, као и да ће увијек радо долазити у општину Вишеград.

Ово је 17. пут да Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ организује акцију поводом Мале Госпојине крсне славе општине Вишеград.

Извор: СРНА

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube