Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

У оквиру  плана рада, Друштво добровољних давалаца крви „Рафинерије уља Модрича“ у сарадњи са „МЗ Милошевац“  и  трансфузиолошком службом Добој, одржало је 20.10.2023. године,  трећу редовну акцију добровољног даривања крви у Модричи, у просторијама Дома културе у Милошевцу. Хуманост је и овај пут била на висини задатка, што показује број присутних тај дан у склопу наше акције. Након обављеног љекарског прегледа од укупно 82.  људи, крв је даровало њих 74. што је изузетно важно и успјешно за све оне којима је потребна ова капљица живота.

Опширније...

ЦРКВЕНА ОПШТИНА КОПРИВНА-МОДРИЧА ДОМАЋИН СТАЛНИМ ДОБРОВОЉЦИМА, АЛИ И ПОДМЛАТКУ

Захваљујући ангажману Црквене Општине Копривна, а уз помоћ ДДДК „Рафинерије уља Модрича“, ДО „Тројеручица“, и ХО „Срцем за Модричу“, успјешно је окончана  овогодишња акција добровољног прикупљања крви. На акцију се одазвало 76 добровољних давалаца, а њих 63 је успјешно даровало драгоцјену течност.

Посебну пажњу привукли су школарци, који су захваљујући овој посјети имали прилику да се упознају са важношћу давања крви.

Црквена Општина Копривна захваљује се свима који су узели учешће у релаизацији ове надасве хумане активности.

Опширније...

Дана 07.07.2022. Друштво добровољних давалаци крви „Рафинерија Уља Модрича“, са пријатељима: МЗ Толиса, ХО „Срцем за Модричу“, Црквеном општином Толиса и Удружењем „Поп Саво Божић“, те у сарадњи са Службом за трансфузију крви Добој, организовало је акцију прикупљања крви.

Акција је одржана у склопу „Видовданских свечаности“ и обиљежавања 30 година пробоја Коридора и 30 година Републике Српске, што је допринијело да се кроз све активности осјећао посебан дах патриотизма.

Опширније...

Дана 27.05.2022. ДДДК „РУМ“ у сарадњи са МЗ Ботајица, општином Модрича и Ботајичком дијаспором, оргнизовало је акцију прикупљања крви у склопу 14.06. Cвјетског дана давалаштва крви, 30 година оснивања Вучијачке бригаде и сјећање на лик и дјело легендарног комаданта Владете Живковића. У акцији су узели учешће ветерани Вучијачке бригаде и остали даваоци. Прикупљена је 31 боца дагоцијене течности. Свима који су даровали крв и онима који су помогли у реализацији ове акције од срца се захваљујемо.

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube