Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Поводом обиљежавања Дана општине Лакташи, у уторак 23. априла 2019. године, Друштво из Лакташа реализовало је 1. овогодишњу акцију даривања крви у ЈЗУ „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске. Циљ акције је био подизање нивоа свијести грађана о важности добровољног даривања крви и спашавања људских живота.

Опширније...

Лакташи – Прва, од укупно четири планиране овогодишње акције даривања крви у Лакташима, спровешће се у организацији Друштва добровољних давалаца крви у уторак, 23. априла, поводом Дана општине Лакташи. Позивају се сви добровољни даваоци крви, као и они који то желе постати да се одазову овој племенитој активности, која ће се одржати у Дому здравља „др Младен Стојановић“ Лакташи у трајању од 9 до 14 часова. За стручну помоћ прикупљања дароване крви ангажовано је медицинско особље Завода за трансфузијску медицину Републике Српске из Бањалуке. Циљ акције је анимација добровољних давалаца крви како би грађани препознали важност ове хумане активности, јер крв је лијек, а човјек је једини извор крви, као лијека.

Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сaрадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске организују новогодишњу акцију добровољног даривања крви.
Акција ће се одржати у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у петак 28. децембра 2018. године, између 9 и 14 часова.
Позивамо добровољне даваоце крви и све који то желе постати да се одазову на акцију даривања крви.
Завршите 2018. годину најљепшим поклоном!
Дарујте крв и поклоните живот!


У Дому здравља Лакташи, 21. септембра (петак) у времену од 9 до 14 часова одржаће се акција даривања крви.
Организатори треће акције даривања крви у Лакташима су Савез друштава добровољних давалаца крви РС и Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“, у сарадњи са Заводом за трнсфузијску медицину РС, Бањалука.
Позивамо све даваоце крви као и све здраве особе од 18 до 65 година живота, да дођу на акцију како би се прикупио што већи број јединица крви, за потребе Завода за трансфузијску медицину РС.
Велико хвала за Ваш хумани чин у име свих којима је Ваша крв лијек.

Поводом 14.јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви,Савез друштава добровољних давалаца крви РС и Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицинуРС у Дому здравља „Др Младен Стојановић“Лакташи, одржали су прву акцију даривања крви посвећену овом важном датуму, порукама везаним уз даривање крви.

Опширније...

Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске 28. децембра 2017. године реализовало је четврту годишњу акцију добровољног даривања крви, у просторијама Дома здравља Лакташи.

Опширније...

Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организују 1. овогодишњу акцију добровољног даривања крви у склопу обиљежавања 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви.

Акција ће се одржати у петак, 13. априла у Дому здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у временском периоду између 9 и 14 часова.

Позивамо све добровољне даваоце крви и оне који то желе постати (крв могу даровати здраве особе од 18 до 65 година живота) да се одазову на акцију добровољног даривања крви. Са собом понијети личну карту и књижицу добровољног даваоца крви.

Дарујте крв, дарујте поклон од срца и спасите нечији живот!

Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организује четврту овогодишњу акцију даривања крви.
Акција ће се одржати 28. децембра (четвртак) у просторијама Дома здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи, у временском периоду од 9 до 14 часова.
Позивамо грађане Лакташа и шире, наше добровољне даваоце крви и оне који би то могли и хтјели постати, да се одазову акцији, како би предвиђени план доза крви био прикупљен.
Такође, упућујемо искрене честитке у поводу предстојећих новогодишњих и божићних празника, да сви у срећи, миру, здрављу и весељу, дочекају Нову 2018. годину.

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube