Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Видео прилог Елта ТВ,  најава акције даривања крви  поводом 14. јуна, Свјетског  дана ДДК,  која ће бити одржана 10. јуна у Лакташима у организацији Савеза и ДДДК "Лакташи". 

Драги пријатељи и посјетитељи нашег сајта, обавјештавамо вас да ће Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске  поводом  14. јуна  Свјетског дана добровољних давалаца крви организовати редовну годишњу акцију добровољног даривања крви.  Акција ће бити одржана у просторијама Дома здравља „Др Младен Стојановић“ Лакташи  у петак 10. јуна 2016. године у временском периоду од 09 до 14 часова.
Позивамо Вас да наведеног дана дођете у Лакташе заједно са својим пријатељима и учествујете у овој великој акцији прикупљања драгоцјене течности.
„ДАРУЈТЕ КРВ И СПАСИТЕ НЕЧИЈИ ЖИВОТ“

logo ddklaktasiУ Лакташима је у уторак, 29. децембра 2015. године, одржана трећа редовна акција добровољног даривања крви у 2015. години, у организацији Друштва добровољних давалаца крви "Лакташи". Акција је одржана у просторијама Дома здравља "Др Младен Стојановић" у Лакташима у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске. Акцији се одазвало преко 130 давалаца, а њих 106 је након обављеног љекарског прегледа и даровало крв. Том приликом је свим добровољним даваоцима крви испред лакташког друштва уручен пригодан новогодишњи материјал. Овом приликом, руководство Друштва добровољних давалаца крви "Лакташи" захваљује свим добровољним даваоцима крви на несебичном одрицању које показују сваки пут када се организују акције добровољног даривања крви. У нади да  ћемо и даље бити на заједничкој мисији, желимо срећне НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ празнике свим добровољним даваоцима крви. 

donor18Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“, позива грађане да им се придруже у акцији добровољног даривања крви и тако помогну у осигурању довољних количина крви за све којима је она потребна.

Њихова трећа акција у току ове године, организује се у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске у уторак 29. децембара у времену од 09 до 14 часова, а у Дому здравља доктор Младен Стојановић Лакташи.

Даривање крви је племенит и хуман чин и за онога који дарује и за онога који је прима. Будите и ви племенити и хумани, помозите другима.

akcija laktasi2 2015 1Друштво добровољних давалаца крви "Лакташи" из Лакташа је у петак, 18. септембра 2015. године, у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Репубике Српске, организовало редовну акцију добровољног даривања крви. Акцији, која је одржана у просторијама Дома здравља "Др Младен Стојановић" Лакташи, одазвало се 85 хуманиста. Након обављеног љекарског прегледа њих 72 је даровало крв. Ово је друга по реду акција добровољног даривања крви коју је у овој години организовало лакташко друштво.

Опширније...

logo ddklaktasiПоштовани,

Позивамо вас да доставите понуду за набавку услуге организовања свечаног пријема (свечана вечера уз конзумацију пића) за добровољне даваоце крви и госте  дана 12.06.2015. године са почетком у 20 часова за 50 особа.  Процедура јавне набавке ће се обавити у складу са Законом  о јавним набавкама („Службени гласник БиХ број 39/14) и Правилником о поступку додјеле уговора о услугама из Анекса II дио Б Закона о јавним набавкама БиХ („Службени гласник БиХ број 104/14).

Документ позива и образац за цијену понуде можете преузети овдје, а све информације у вези са овим  поступком можете добити од: Божице Малинић, тел. 051/530 683, е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. 

logo ddklaktasiДруштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ из Лакташа у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске, организује редовну акцију добровољног даривања крви.

Акција ће бити одржана 18. септембра 2015. године (петак) у времену од 09 до 14 часова у просторијама Дома здравља „Др Младен Стојановић“ у Лакташима.

Позивамо све добровољне даваоце крви, као и оне који то желе да постану, да нам се придруже у овој хуманој акцији.

dddklaktasi2015 2

         Поводом Дана општине Лакташи, на свечаности одржаној 23. априла 2015. године, браћи Ранку и Ненаду Крнетићу члановима Друштва добровољних давалаца крви „Лакташи“, додјељена је Плакета општине Лакташи за изузетна остварења у области хуманитарног рада. Браћа Ранко и Ненад вишеструки су добровољни даваоци крви и заједно се даровали крв 200 пута. Представљају примјер истинске људске вриједности у једној породици и показују пут којим се могу остварити највише људске вриједности Поред Ранка са 127 добровољних давања крви и Ненада са 73 добровољна давања крви, и трећи брат, Лазо Крнетић, је добровољни давалац крви и до сада је дао крв 15 пута, што представља ријеткост у добровољном давалаштву крви.

Опширније...

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube