Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

darivanje krvi2БИЈЕЉИНА, 2. АВГУСТА /СРНА/ - Чланови Друштва добровољног даривања крви "Здравље" Бијељина прикупили су у тродневној акцији преко 100 доза крви, рекао је Срни предсједник Друштва Владо Симић.

Осим давалаца овог друштва, крв су даривали и грађани који су се раније пријавили на позив ДДДК "Здравље", али и чланови других друштава из Србије и Републике Српске.

Опширније...

ddk6У част Светог великомученика Пантелејмона Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ из Бијељине  организује акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована дана 01.08.2015. године (субота) у времену од 08,00 до 13,00 часова.у хотелу ,,Свети Стефан“ у Дворовима

Опширније...

grad bijeljinaНа свечаној сједници Скупштине града Бијељина синоћ су, поводом 24. септембра - Дана града, уручена многобројна признања појединцима и предузећима заслужнима за развој и просперитет Бијељине.

Прије уручења награда и одликовања, присутним одборницима и гостима из јавног, политичког и културног живота из Републике Српске, као и гостима из Србије и Хрватске, обратили су се предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Честитке поводом Дана града, Бијељини су упутили предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Српске Игор Радојичић, те многобројни други угледни гости.

Златну медаљу "Кнез Иво од Семберије", која се традиционално додјељује поводом Дана града, добило је предузеће "Орао" из Бијељине које је дало изузетан допринос индустријском развоју града. "Орао" је акционарско друштво за производњу и ремонт, гигант у машинској индустрији и једини су у региону у области ваздухопловне технике.

Градски одборник Владо Симић добитник је златне медаље, а он је награђен за дугогодишњи рад и изузетан допринос у области друштвеног, политичког, хуманог и спортског рада у граду.

Златном медаљом награђено је Друштво добровољних давалаца крви "Здравље", а Повељом града, као највишим признањем, постхумно је награђен Ђојо Арсеновић, универзитетски професор и један од оснивача Српске демократске странке у Бијељини. Међу скоро стотину удружења у граду, Удружење ампутираца је једино које је ове године награђено сребрном значком града.

У оквиру обиљежавања Дана града, отворена је изложба "Родољуб Чолаковић Роћко – 30 година након смрти".

Делегација града Бијељине, одборници у Скупштини града, посланици у Народној скупштини Републике Српске, борци и чланови СУБНОР-а, те многобројни други грађани, положили су пред почетак сједнице Скупштине вијенце и цвијеће на споменик погинулим борцима у претходном одбрамбено-отаџбинском рату.

Преузето са портала "ekapija"

 

 

 

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube