Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Акцијом добровољног давања крви у Бањалуци је данас обиљежен Свјетски дан људи који су даровањем ове драгоцјене течности спасили бројне животе.

Директорица Завода за трансфузију РС Гордана Гузијан истакла је да су у овој установи задовољни одзивом грађана на акцију добровољног давања крви и да је велики број оних који су се акцији одазвали самоиницјативно, као и да је примјетно да се велики број младих одлучује на овај хумани чин.

Опширније...

БАЊАЛУКА - Данас је Удружење добровољних давалаца крви Бањалука на Тргу Крајине традиционално обиљежило Свјетски дан добровољних давалаца крви.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српке је свим добровољним даваоцима крви честитао овај дан.

"Као један од добровољних даваоца крви и ја сам укључен у све те активности, тако да ћу и ја у наредном периоду дати крв. Ово је једна од најхуманијих активности које човјек може да уради, а то је да својом крвљу помогне неком другом", казао је Шеранић.

Опширније...

Поводом обиљежавања Свјетског дана добровољних давалаца крви предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић је угостио делегације добровољних давалаца крви Републике Српске и Бањалуке.

Како је рекао, за њега је ово била изузетна част, те додао да је њихов хумани допринос друштву немјерљив.

Опширније...

AndjelicM

Гостовање предсједника Савеза ДДДК Републике Српске  Мира Анђелића у емисји РТРС. Почетак снимка од 1час и 36. минута

Опширније...

Поводом обиљежавања 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви, Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске и Удружење добровољних давалаца крви „Града Бањалуке“ организују вишедневну акцију добровољног даривања крви.
Акција се одржава у просторијама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, од 01.06. до 11.06. у периоду од 7 до 14 часова. При посјети Заводу, потребно је понијети личну карту, пасош или возачку дозволу, уз поштовање епидемиолошких мјера.
Вишедневна акција добровољног даривања крви биће окончана дружењем на Тргу Крајине Бањалука 11.06.2021. године између 10 и 13 часова.
У част Свјетског дана давалаца крви - 14. јуна, позивамо све грађане да нам се придруже у петак на Тргу Крајине, гдје ћемо се дружити и са многим јавним личностима, које промовишу здрав живот, и који су амбасадори хуманости прије свега.
Хуманост подразумијева бригу према људима који нису у могућности да задовоље своје основне људске потребе, а кад је у питању људски живот, не постоји већа мјера за “чосјтво” од оне која се крвљу мјери. Дарујте крв, спасите живот! Није битно коме, битно је да успијемо!

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube