Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Поводом обиљежавања 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви ове године под слоганом „Будите ту за неког другог. Дајте крв. Продужите живот“, Савез друштава добровољних давалаца крви РС и Друштво добровољних давалаца крви „Лакташи“ у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину РС, организовали су у петак 8. јуна у Дому здравља Лакташи, завршни дио акције даривања крви посвећене овом празнику. Циљ овогодишње кампање је представити давање крви као поступак солидарности, притом наглашавајући основне људске вриједности као што су алтруизам, поштовање и саосјећање које су главне окоснице добровољног, неплаћеног давалаштва крви.

Опширније...

Поштовани даваоци крви,

Користим прилику да поводом овог важног дана изразим своје велико задовољство стањем и организацијом давалаштва крви у Републици Српској. Повећане потребе здравственог лијечења задовољавате ви наши хумани хероји, добровољни даваоци крви. Захваљујући вама ни један вид здравствене заштите, односно лијечења у којем је потребна крв, није био успорен због недостатка крви. Оно што је још важније и што се свакако мора споменути је да ни један живот није био изгубљен због тога што није било крви.

Опширније...

У петак, 8. јуна 2018. године, од 9 до 14 часова у Дому здравља Лакташи одржаће се други дио акције даривања крви, посвећене Свјетском дану добровољних давалаца крви. Ова хуманитарна активност окупиће све чланице Савеза. Према најавама, уз чланице Савеза акцији ће присуствовати и сарадници из Београда, Крагујевца, Пирота и Новог Сада.

Потребно је понијети личну карту, имати 18 година, 55 кг тјелесне тежине и добру вољу.

 


Поштовани даваоци крви и читаоци нашег web сајта,
Свим добровољним даваоцима крви и људима добре воље,  упућујемо искрене честитке поводом Свјетског дана добровољних давалаца и захваљујемо на дарованој крви, којом сте помогли у лијечењу и спашавању људских живота.  
Савез друштава добровољних давалаца крви, јако је поносан  на своје чланице које представљају његову снагу, подршку и упућује им посебну захвалност поводом овог дана.

Обзиром да улазимо у одбројавање посљедњих дана текуће године, у њеном финишу обраћам се, као предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске свим организацијама чланицама Савеза, свим добровољним даваоцима крви, хуманим и племенитим људима, донаторима, партнерима, као и цијелом грађанству Републике Српске и укратко, с поносом, желим саопштити да је ова година била динамична и веома успјешна.
Све чланице Савеза су вриједно и одговорно радиле и у потпуности испуниле постављене нам обавезе према онима којима су и намијењене.
У остваривању програмских активности помогли су нам горе наведени субјекти и установе којима се свесрдно захваљујемо што су препознали наш рад и ентузијазам у обављању овог хуманитарног а надасве људског заноса, у пружању помоћи онима којима је била неопходна.

Опширније...

Активности Савеза у 2022. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube