Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске

У Љубињу одржана традиционална акција даривања крви

Мала Госпојина се сматра великим празником и славом. Домаћини који не славе славу, одлазе са породицом свечано обучени на разноразне и многобројне саборе и вашаре, који је одржавају око цркава, односно у црквеним портама.
Oпширније...

УГЉЕВИK ДОМАЋИН ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ: „ЗДРАВИ НАМ БИЛИ СОКОЛОВИ!“

У организацији Удружења добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика , које је најновији, једанаести члан Савеза Удружења ДДK РС, одржана је прва акција прикупљања крви. Акција је оржана 09.09. ове године, у прелијепом Угљевику, са посебним поносом и захвалношћу за указано повјерење од стране Савеза.
Опширније...

ЉУБИЊЕ: СВЕ ВИШЕ ЖЕНА И МЛАДИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Ове јесени реализована је још једна у низу успјешних акција ДДДК „Љубиње“. Акција је организована 21. септембра поводом обиљежавања крсне славе општине Љубиње и дана друштва – ДДДК „Љубиње“.
Опширније...

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА У ЛАКТАШИМА: Обезбјеђене 74 дозе крви

Лакташи су ове јесени били домаћин за 95 добровољних давалаца крви. Друштво добробољних давалаца крви „Лакташи“, након завршене акције Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, шаљу 74 дозе течности која живот значи.
Опширније...

СВЕ СМО БРОЈНИЈИ: Актив Завода за физикалну медицу и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ се придружио нашим хуманистима

Са поносом констатујемо да наш Савез од ове године броји неколико нових чланица. Између осталог, са нама су однедавно добровољни даваоци крви Актива добровољних давалаца крви Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, који припадају Удружењу добровољних давалаца крви „Града Бањалука“, и броје 130 чланова.
Опширније...

будите херој !

једна даривана доза = три спасена живота

Као што је раније најављено у Требињу је 22. априла одржана акција Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске под називом "Савез и пријатељи". Поред учешћа давалаца из свих девет друштава која чине Савез, учешће у овој акцији су узели и даваоци, пријатељи Савеза , из Београда и Крагујевца. У програму акције је поред самог даривања крви било и дружење давалаца и трансфузиолога. Акција је од самог почетка веома добро испраћена медијски , па у наставку можете погледати како су медији извјештавали о овој акцији.
Прилог Елта ТВ:

Опширније...

Видео прилог Елта ТВ,  разговор са предсједником Савеза, најава акције даривања крви, дружења давалаца и трансфузиолога из Републике Српске и Србије у Требињу 22. априла 2016. године.sddskrs2016Поштовани даваоци крви и сви посјетиоци нашег сајта,

Жеља ми је, да вам на истеку календарске 2015. године, захвалим на несебичном доприносу који сте у току године дали за идеју добровољног давалаштва крви. Ова година је била увелико прекретница за добровољне даваоце крви. Савез је током ове године добио сатисфакцију и веома важно друштвено признање путем Закона о трансфујској дјелатности, гдје је препознат као један од партнера органа власти и здравствених установа у процесу развијања трансфузијске дјелатности. Такође, предложеним Законом о раду предвиђа се да добровољни даваоци крви могу користити плаћено одсуство у случају даривања крви. То су веома важни кораци који доприносе правима добровољних давалаца крви, а истовремено представљају сигурност да ће се активности у добровољном давалаштву крви интензивирати. Стога, захваљујемо свим чланицама Савеза и сваком добровољном даваоцу крви на подршци коју сте нам свих ових година давали.
Активности на промоцији добровољног давалаштва крви и на јачању Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске ће се наставити истим темпом и можете бити сигурни да ће резултати бити видљиви, као што су видљиви и ове године.
На крају, уз искрену жељу да ДОБРОВОЉНИ ДАВАЛАЦ КРВИ буде истински херој нашег друштва, желимо пуно здравља, среће и пословног успјеха свим добровољним даваоцима крви и свим људима добре воље у наредној 2016. години. СРЕЋНА НОВА ГОДИНА И ПРЕДСТОЈЕЋИ БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ!


ПРЕДСЈЕДНИК САВЕЗА
Миро Анђелић     

  

logo-sdddkrsУ Модричи је 14.11.2015. године одржана друга редовна сједница Скупштине Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске. На сједници су разматрани и усвојени извјештајни документи за 2014., 2015. и 2016. годину из надлежности Скупштине Савеза. На сједници је такође разматрана одлука о именовању предсједника и члана Надзорног одбора Савеза, чијем доношењу се приступило због смрти предсједника Надзорног одбора Петра Матића из Бијељине. За предсједника Надзорног одбора, до истека мандата Скупштине, именован је Бранко Деспотовић из Модриче по занимању дипломирани инжењер хемијске технологије,  досадашњи члан Надзорног одбора, а на његово мјесто за члана је именована Бранка Лазић из Бијељине. Поред тога, делегати су размотрили и усвојили Превилник о признањима којим је уређен начин додјеле награда и признања заслужним појединцима, правним лицима и институцијама.

Скупштина Савеза је става, да се током наредне године, требају интензивирати активности на јачању сарадње са јединицама локалне самоуправе и институцијма на нивоу Републике Српске. Та сарадња ће превасходно имати за циљ афирмацију добровољног давалаштва крви на свим нивоима, чији резултат треба да буде оптимално снабдијевање становништва потребним дозама крви.

petar matic mkemoriamПредсједник Надзорног одбора Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске Петар Матић из Бијељине, преминуо је дана 02.08.2015. године у 59-ој години живота, након дуже и тешке болести. Петар је оставио дубок и неизбрисив траг у нашим срцима и срцима свих који су га познавали. Био је досљедан у спровођењу идеје о добровољном давалаштву крви. Оснивач је ДДДК „Здравље“ из Бијељине и асоцијације УДДК Србије, Црне Горе и Републике Српске и њихов предсједник све док га болест није спријечила да се тим активно бави.

Опширније...

laktasi2015 2У Лакташима је у поводу обиљежавања Свјетског дана добровољних давалаца крви и десет година рада и дјеловања Савеза и Друштва из Лакташа,  уприличена акција даривања крви.  Акцији су се одазвала 205 добровољна даваоца крви, од којих је 153 дало крв, а 52 су враћена након обављеног љекарског прегледа.

Опширније...

blooddonorday2015Свим добровољним даваоцима крви и свим људима добре воље који желе постати добровољним даваоцима крви честитамо 14. јун – Свјетски дан добровољних давалаца крви. Овај дан је установљен како би се указало на значај добровољног давалаштва крви у смислу, како  спасавања људских живота, тако и у смислу указивања на значај давалаштва крви за самог даваоца. Организовано давалаштво крви представља јединствен медицински поступак којим се обезбјеђују потребне количине сигурне крви. Због тога је важно да се сви који су у здравственој могућности укључе у давалаштво крви. Такође је важно да друштво покаже довољан степен бриге за добровољне даваоце крви и Савез ће наставити са активности који иду томе у прилог.  У нади да ћемо заједничким снагама радити на побољшању положаја добровољних давалаца крви, срдачно вас поздрављамо.

ПРЕДСЈЕДНИК САВЕЗА    
  Миро Анђелић        

У СУСРЕТ 14. ЈУНУ

Активности Савеза у 2024. помогли

logoers

Мјешовити Холдинг „Електропривреда“ Републике Српске
акционарско друштво Требиње

Видео прилози на YouTube